Ponedjeljak, 04 Prosinac 2017 11:28

Šibenska regata krstaša: Kup Branka Iljadice Rape osvojili šibenski juniori!

Napisala: 
Šibenska regata krstaša: Kup Branka Iljadice Rape osvojili šibenski juniori!

Nakon što je u subotnjem spektaklu pred šibenskom rivom među 35 jedrilica pobjedu odnijela posada Fatamorgane iz splitskog JK Mornar u nedjelju se pobjednici svih skupina jedrili na istim jedrilicama tipa Platu 25.

Na startu se pojavilo pet posada, jedrilo se pet plovova, a nakon napete završnice pobijedila je najmlađa posada - pet tinejdžera iz JK Val, inače juniorski laseraši, koji su regatavali pod imenom X-Cite. Posadu je predvodio Marko Smolić, a u kokpitu su se nalazili i Luka Piasevoli, Martin Petković, Juraj Radačić i Roko Copić. Mladi Šibenčani odlično su se snašli po buri koja je dosezala i do 20 čvorova te su na najbolji mogući način nastavili uspjehe koje šibenske posade već godinama ostvaruju na Šibenskoj regati krstaša.


Druga je bila posada splitske Fatamorgane, predvođena kormilarom Lukom Radelićem, treće mjesto osvojila je posada Moćan iz vodičkog JK Tijat, a četvrti su bili Zadrani iz JK Uskok s kormilarom Igorom Čupićem.


 

Objavljeno u Sport i rekreacija
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!