Srijeda, 08 Studeni 2017 14:40

Tradicionalna regata krstaša održava se ove godine 2. i 3. prosinca u šibenskoj luci uz Kup "Branka Iljadice Rape"

Napisala: 
Tradicionalna regata krstaša održava se ove godine 2. i 3. prosinca u šibenskoj luci uz Kup "Branka Iljadice Rape"

Tradicionalna regata krstaša koju pod nazivom „Valovi Šibenika“ organizira J.K.Val povodom blagdana Sv.Nikole zaštitnika putnika i pomoraca održat će se 2. i 3. prosinca ove godine, 18. godinu zaredom.

 

Lijepa je to tradicija i regata je postala omiljena među jedriličarima i građanima Šibenika. Novost je da od ove godine natjecanje pobjednika po skupinama u jedrenju na jednakim jedrilicama , koje će biti održano u nedjelju 3. prosinca, nosi novi naziv “Kup Branka Iljadice Rape” u spomen na prerano preminulog proslavljenog jedriličara i člana JK Val.

 

Grad Šibenik je generalni pokrovitelj regate od njenog početka 2000. godine. Šibenska regata se jedri u akvatoriju šibenske luke, što je čini posebnom iz više razloga. Najvažnije je što se regata kao malo koja druga može u cijelosti pratiti s obale, pa šibenska riva i tvrđave postaju svojevrsno gledalište a šibenska luka arena ili borilište jedrilica.

U subotu 2. prosinca na startu regate očekuje se oko 50 jedrilica s gotovo 400 jedriličara iz Hrvatske i inozemstva. Start regate će sukladno tradiciji označiti pucnjem iz topa Gradske straže gradonačelnik Grada Šibenika dr.Željko Burić u 11 sati. Jedriti će se kao i uvijek na potezu: riva – šibenski most – Mandalina – riva.
„Organizacija ove manifestacije naš je doprinos razvoju jedriličarskog sporta, produljenju turističe sezone i očuvanju pomorske tradicije u našem gradu“, poručuju iz J.K. Val.


 

Objavljeno u Sport i rekreacija
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!