Datum objave: 28. Lipanj 2017

Dario Šarić:"Više bih volio medalju s Hrvatskom nego NBA prsten!"

Diana Ferić
Diana Ferić

Mnogi su bili uvjereni da je će Dario Šarić dobiti nagradu za rookieja sezone, ali je glasanje pokazalo da na kraju nije bio ni blizu dobitku Malcolmu Brogdonu iz Milwaukeeja.
Dario je nakon svega razočaran, još ranije je poručio kako mu nema nikakve logike da ga Brogdon preskoči u završnici sezone i preko noći postane favorit za nagradu, piše Index.hr.

 

"Sigurno bi mi puno značila ta nagrada. Bila bi to kruna moje dosadašnje karijere. Odlučili su tako kako su odlučili i treba čestitati protivniku. To je to", rekao je Šarić Denisu Svirčiću, hrvatskom novinaru koji živi u SAD-u.
"Mislim da sam ja zaslužio tu nagradu. Igrao sam dobro tijekom cijele godine, imao sam više dobrih utakmica nakon što sam se izborio za startnu poziciju. Najviše sam ponudio od svih nominiranih i mislim da sam zaslužio osvojiti to. Embiid je odigrao sjajnih 30 utakmica, ali na kraju kad se sve stavi na papir nagradu sam trebao dobiti ja. Mislim da će mi ovo biti samo dodatni motiv da im pokažem kako su pogriješili."
Mnogi košarkaški velikani smatraju da je Šarić zaista trebao dobiti nagradu...

 

"To mi puno znači. Da takve riječi čujem od legendi kakve su Shaq O`Neal, Charles Barkley, Tracy McGrady... Mediji su odlučili tako kako su odlučili, ali meni puno znači što su veliki igrači rekli svoje."

Za razliku od mnogih, Šarić još nikad nije otkazao hrvatskoj reprezentaciji.
"Igrat ću za reprezentaciju sve dok me budu pozivali. Neću upirati prstom u nekoga, ali moje mišljenje se zna..."

 

"Više bih volio medalju s Hrvatskom, nego NBA prsten!", kazao je novinarima dario.

Slijedi Europsko prvenstvo...

 

"Teško je reći što nam nedostaje za bolje rezultate. Prošlo ljeto sam osjetio napokon zajedništvo između nas. Izbornik Aco Petrović je napravio dobar odabir izborom igrača prošle godine i nadam se da će se isto ponoviti i ovo ljeto", rekao je Šarić i dodao da bi više volio osvojiti medalju s Hrvatskom, nego biti NBA prvak.
 

Iz kategorije: Sport