Datum objave: 06. Ožujak 2017

Junioru 'Dalmatinca' Mateju Desaniću zlato u superteškoj kategoriji na međunarodnom turniru

Šibenik News
Šibenik News

Matej Desanić, član taekwondo kluba 'Juraj Dalmatinac' iz Šibenika osvojio je zlatnu medalju na međunarodnom turniru za mlađe kadete, kadete i juniore održanom proteklog vikenda u Splitu.

 

Uz zlatnog Desanića, medalje brončanog sjaja osvojili su još i Ira Lambaša u konkurenciji mlađih kadetkinja do 51 kg, Lana Lokas u konkurenciji kadeta do 37 kg, Xing Yu Chen kod mlađih kadeta do 47 kg i Andrija Vlahov kod mlađih kadeta do 36 kg.
U konkurenciji juniora klub Juraj Dalmatinac je osvojio visoko peto mjesto u konkurenciji od 57 klubova.

 

- Matej Desanić je nastupio u konkurenciji juniora preko 78 kg, odnosno u superteškoj kategoriji. U prvoj borbi pobijedio je protivnika iz Bosne i Hercegovine rezultatom 12:7, a u finalnoj borbi je pobijedio i klupskog kolegu svog prvog protivnika, dakle također iz BiH, rezultatom 18:14 u neizvjesnoj borbi u kojoj je Matej uspio u zadnjoj sekundi pogoditi protivnika nogom u glavu i ostvariti pobjedu – obavještavaju iz kluba, dodajući:

 

- Natjecatelje su na ovom turniru vodili treneri Zoran Huljev i Ivana Lambaša, a sve je nadgledala predsjednica kluba Nives Radić. Natjecatelji se pripremaju za nadolazeće turnire kojih će do kraja sezone biti priličan broj, a najuspješniji će predstavljati klub na prvenstvu Hrvatske krajem lipnja.

Iz kategorije: Sport