Datum objave: 01. Srpanj 2016

Regata stigla u Krešimirov grad: Civitanova i Šibenik javno se vole

Šibenik News
Šibenik News

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić sa suradnicima primio je danas predstavnike Grada Civitanove, koji borave u Šibeniku u sklopu Regate Šibenik- Civitanova- Šibenik. Civitanova je dugogodišnji grad prijatelj Šibeniku, a ovogodišnja regata je 16. po redu.

 


- Šibenik njeguje izvrsne odnose sa susjednom Italijom, budući su i Grad Šibenik i TZ Grada ostvarili niz kontakata i suradnju u različitim talijanskim gradovima. Šibenik karakterizira ljubav prema moru i jedriličarstvu i upravo je ova regata lijepa poveznica naših gradova kroz ljubav i entuzijazam ljudi koji sudjeluju u natjecanju - rekao je gradonačelnik Željko Burić, dodajući da je interes Šibenika intenzivirati suradnju s gospodarski razvijenom Regijom Marche.

 

- Šibenik je destinacija u koju volimo doći i naši jedriličari svake godine donesu lijepe impresije o ljepotama vašeg grada i cijelog šibenskog akvatorija -  rekao je Balboni Piergiorgio, pročelnik za sport i kulturu Grada Civitanove.

 

Na primanju u Uredu gradonačelnika nazočili su i Giulietti Massimo, pomoćnik pročelnika za sport i kulturu te Micucci Giuseppe, predsjednik Assonautice.

 


U regati koja je iz Civitanove krenula jučer sudjelovale su i dvije šibenske jedrilice, a među članovima posade, uz članove JK Val su i predstavnici Grada Šibenika Tihomir Paškov, pročelnik Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom, Ante Galić, pomoćnik Tajnice grada, te direktor TZ Grada Šibenika Dino Karađole, koje je za vrijeme boravka u Civitanovi primio gradonačelnik Tommaso Corvatta.

 


Jedrilice će na šibensku obalu pristizati do poslijepodneva, a natjecanja se u šibenskom akvatoriju nastavljaju i sutra. U okviru programa regate planirane su i svečane večere uz dodjelu nagrada- večeras na terasi hotela Jadran te sutra na tvrđavi Barone.
 

Iz kategorije: Sport