Datum objave: 04. Lipanj 2016

Rekreacijska subota: Danas starta treća MTB utrka Skradin - Dubravice - Rupe

Šibenik News
Šibenik News

I ove godine po treći put održat će se MBT utrka pod nazivom Skradin-Dubravice-Rupe, u subotu 4. lipnja, godine sa startom u Skradinu u 15,00 sati.


Ova utrka je započela 2014. godine suradnjom članova Udruge Rupska zvona i BK "Faust Vrančić" iz Šibenika, isključivo na volonterskoj osnovi. 

 

Utrka je pokazala da ona ima opravdanje, pokazala se uspješna i slijedio je nastavak, koji se upravo priprema za njeno treće uzastopno izdanje. 

 


Start utrke je u Skradinu u pravcu Dubravica i preko Žurića brda se spušta prema Sv. Kati, ide prema Graohovu i spušta se prema Krki. Zatim ide prema Rupama te skreće prema Bilom brigu (prekrasan pogled na otok Visovac), te se diže na plato (između Rupa i Roškog slapa) da bi se zatim spustila prema Dračevici-Roškom slapu. Zatim ide prema Laškovici, Kakavicama i završava sa ciljem u Rupama, gdje će se obaviti završni dio i proglašenje pobjednika.

 

Dužina biciklističke staze je cca 40 kilometara.
 Utrka se vozi u tri kategorije, i to:
1. Sport
Što obuhvaća kategoriju Elite, bicikliste do 23 godine, juniore, veterani A i B, i ostale aktivne bicikliste
2. Rekreativci
Što obuhvaća licencirane bicikliste, mlađe juniore, veterane C i D te ostale aktivne bicikliste
3. Žene, obuhvaća sve kategorije

 

Cilj ove utrke je da se otvori prostor koji se nalazi na sjevernom djelu Grada Skradina, kako bi ga natjecatelji, gosti i mediji, upoznali, sa krajolikom i ljepotom prirode koji ovaj kraj posjeduje. Samim tim što je biciklistička staza postavljena da ide djelom unutar granica NP Krka i omogućuje predivne poglede, kao na otok Visovac, Roški slap.


Utrku su potpomogli Županija Šibensko kninska, Županijska turistička zajednica, pojedinci i obrtnici sa područja Grada Skradina, kao i Grada Vodica iz kojeg od početka utrke sudjeluju biciklisti biciklističkog kluba.


Pobjednicima utrke po kategorijama, bit će uručena priznanja i medalje, dok će biti proglašen i ukupni pobjednik MTB utrke.


Svim sudionicima utrke kao i gostima, po završetku, organizator je osigurao besplatnu hranu i piće.

 

Ovim putem u ime organizatora, pozivam sve zainteresirane bicikliste koji se nisu prijavili da se prijave kako bi sudjelovali u utrci, a isto tako i sve ljubitelje ovog prekrasnog sporta, te predstavnike medija da dođu i uživaju u ovoj prekrasnoj sportsko turističkoj manifestaciji.


Ujedno se zahvaljujem medijima koji prate ovu manifestaciju i svojim izvješćivanjima pridonose da ova utrka dobije onaj značaj kakav zaslužuje.
 

Iz kategorije: Sport