Datum objave: 04. Ožujak 2016

Prijavi se za adrenalin - počinje 4. škola sportskog penjanja u Šibeniku

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Šibenski sportsko-penjački klub Teton i ove godine organizira četvrtu po redu školu sportskog penjanja. Škola počinje 9. ožujka, a traje 6 tjedana, što može varirati ovisno o vremenskim uvjetima. Tečaj vode licencirani instruktori a po uspješnom završetku škole dobiva se diploma komisije za sportsko penjanje koja djeluje u sklopu Hrvatskog planinarskog saveza. Više informacija o samoj školi zna Pere Županović, predsjednik kluba Teton.

 

"Škola se odvija u dva dijela, teorijski i praktični. U teorijskom dijelu jednom tjedno će biti predavanja o sportskom penjanju, a u praktičnom će se vikendom ići na stijene i primjenjivati teorijsko znanje. lokacije su Omiš, Paklenica, Čikola, Marjan i dvorana s umjetnom stijenom" objašnjava Županović.

 

Prijaviti se mogu svi zainteresirani sportskog duha, a donja granica je 15 godina. Cijena škole je 800 kuna, a popust imaju polaznici koji su 92. godište i mlađi, za njih je cijena 500 kuna.

 

"U cijenu je znači uključen tečaj sportskog penjanja, izleti i druženja po našoj i susjednim županijama i korištenje naše opreme, znači polaznici ne moraju imati nikakvu svoju opremu. Nakon škole dobiva se diploma i postaje se sportski penjač" kaže Županović.

 

Sportsko penjanje je disciplina koja se razvila iz alpinizma, a karakterizira je slobodno svladavanje penjačkih smjerova bez korištenja tehničke opreme za napredovanje, već se oprema koristi za sprječavanje eventualnih padova. Za razliku od alpinizma smisao sportskog penjanja je savladavanje što težih detalja stijene "slobodnom tehnikom" bez obzira na visinu uspona

 

Svi zainteresirani za školu sportskog penjanja mogu se javiti na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na mob 091 592 1998., a broj polaznika je ograničen.

 

Iz kategorije: Sport