Datum objave: 23. Veljača 2016

Trail utrka ProminaTrek Drniš 2016. i ove godine očekuje preko 200 sudionika

Šibenik News
Šibenik News

 

Planinarsko društvo Promina - Sportska sekcija društva i ove je godine organizator trail utrke ProminaTrek Drniš 2016., druge od ukupno pet utrka u sklopu Proljetnog treking kupa (PTK), koja će se održati u subotu 12. ožujka 2016. godine. Nakon prošlogodišnje uspješno organizirane prve utrke PTK na Promini u kojoj je sudjelovalo preko 200 natjecatelja i rekreativaca iz cijele Hrvatske, BiH i Crne Gore, te drugih uspješno organiziranih utrka, nastavljamo promovirati ljepote Promine i Grada Drniša svima onima kojima kretanje u prirodi stvara zadovoljstvo.

 

Start utrke je iz centra Drniša, s gradskog trga Poljana, odakle će natjecatelji točno u 10:00 sati krenuti prema Promini, odnosno cilju utrke ispred Planinarskog doma na 850 metara nadmorske visine. Utrka je podijeljena u dvije kategorije i odvijat će se na dvije odvojene staze sa zajedničkim ciljem utrke..

Staza „Mali točak“ namijenjena je rekreativcima, šetačima, obiteljima i djeci, kao i svima onima koji se po prvi put žele okušati u trailu. Staza u ovoj kategoriji duga je 11,1 km, manje je zahtjevna, te ju se može prepješačiti za oko 3 sata. Orijentacija je jednostavna, staza je jednosmjerna i većim dijelom označena planinarskim markacijama,markacijama organizatora i strelicama na skretanjima, a dijelovi koji nisu označeni su makadamski put.
Staza „Veliki točak“ namijenjena je iskusnim natjecateljima, a prolazi uzdužno čitavu Prominu od njenog istočnog do zapadnog dijela, preko Vrha Čavnovka na 1149 metara nadmorske visine sve do Planinarskog doma na Promini. Pokriveni su najatraktivniji dijelovi Promine sa prekrasnim vidikovcima. Riječ je o jednosmjernoj, zahtjevnoj stazi dugoj 26,2 km, koja je označena zastavicama, markacijama, trakama, strelicama na skretanjima, dok su neoznačeni dio staze makadamski požarni putevi. Na stazi su četiri okrepe i pitki izvori Mijalovac i Veliki točak. Svi dijelovi staze su pristupni za brzu reakciju u slučaju nezgode.

 

Prijave za sudjelovanje vrše se putem on-line obrasca na: www.stotinka.hr, zaključno sa 01. ožujka. Također, za utrku se može prijaviti i na sam dan utrke (12.ožujka) od 08:30 – 09:30 na pultu za prijave na gradskom trgu Poljana.
 

Iz kategorije: Sport
Označeno u: