Datum objave: 08. Siječanj 2016

Reggie Miller: Dražen je najbolji šuter protiv kojeg sam ikad igrao

Šibenik News
Šibenik News

Istinske veličine se ne zaboravljaju, a najbolji dokaz je šibenski košarkaški Mozart svjetskog glasa, Dražen Petrović kojeg ne zaboravljaju ni njegove nekadašnej kolege, a štuju ga i nove generacije sportaša s američkih košarkaških parketa štuju. Reggie Miller, NBA igrač, u nedavnom intervju za Huff post nije mogao ne spomenuti Draženovo ime.

 

Vidjeli su to i djelatnici Muzejsko - memorijalnog centra Dražen Petrović iz Zagreba koji su na pripadajućoj Facebook stranici prenijeli dio razgovora novinara i Reggieja. Pa kaže: 

 

Novinar: Hipotetska situacija - NBA finale, sedma utakmica, zadnji napad. Kome bi dali loptu da šutne tricu za pobjedu? U obzir dolaze aktivni i umirovljeni igrači.

Miller: Larry Bird, Dražen Perović, Dale Ellis, Steph Curry, Steve Kerr, Ray Allen.
Novinar: Spomenuli ste Petrovića, nisam to očekivao...
Miller: Igra protiv njega me najviše frustrirala.
Novinar: Iz doba kad je igrao za Portland?
Miller: Ne, iz razdoblja kad je razmijenjen iz Portlanda u New Jersey gdje je postao Allstar. On je najbolji šuter protiv kojega sam ikad igrao.
Novinar: Preporučam svima da pogledaju kako je Dražen igrao.
Miller: Nikad nisam vidio nešto slično.
Novinar: Obzirom da je Dražen u NBA igrao kraće vrijeme i prosječan NBA fan možda ne zna za njega, biste li mogli malo detaljnije objasniti zašto je on drugačiji od ostalih velikih šutera?
Miller: Ljudi puno pričaju o brzom izbačaju Stepha Currya, Petrović je imao najbrži izbačaj koji sam ikad vidio. Protrčanja kroz blokove po kojima sam bio poznat on je radio jednako dobro, a imao je i najbolji rad nogu od svih igrača na poziciji beka šutera.

 

- Nije tajna da je Miller veliki obožavatelj Dražena, a ovaj intervju je još jedan dokaz u prilog toj čijenici. Znakovito je i kako je Reggie Dražena nazvao All star igračem iako Dražen to, zbog očiglednog propusta i nepravde u odnosu NBA lige prema Europljanima tog vremena, nije bio - osvrnuli su se iz Muzejsko - memorijalnog centra koji nosi Draženovo ime. 

 

Izvorni razgovor možete pročitati/poslušati klikom ovdje.

Iz kategorije: Sport