Datum objave: 10. Studeni 2015

FOTO Seniori GK Dišpet osvojili zlatne medalje na Kupu Hrvatske u Rijeci

Šibenik News
Šibenik News

 

Članovi gimnastičarskog kluba Dišpet, njih jedanaest, nakon tri regionalna natjecanja, plasiralo se na Završnicu Kupa RH koje se održalo u Kastavu u blizini Rijeke. Natjecanje se odvijalo u višeboju pojedinačno i ekipno (muškarci 6 gim.sprava, žene 4 gim. sprave).

U veoma teškoj konkurenciji i između velikog broja natjecatelja iz gotovo svih hrvatskih gimnastičkih klubova i u svim kategorijama, Dišpetovci su odlično odradili svoje zadaće i ostvarili sljedeće rezultate:

Mlađi kadeti:
6. Roko Zorić
17. Marko Bandalo

Seniori:
2. Tin Škugor
4. Krešimir Šintić
5. Filip Guina
9. Toma Perica

1.mjesto ekipno – seniori

Kadetkinje:
17. Josipa Zorić
19. Lučana Rupić
39. Katarina Lozić
-mlađe juniorke:
10. Lucija Vlahov

Juniorke:
25. Anja Relja

Najbolje rezultate ostvarili su najstariji dišpetovi gimnastičari. Na njihovom uspjehu čestitao im je i vrhunski hrvatski i svjetski gimnastičar na preči Mario Možnik koji im je podijelio medalje i pehar.  No, i najmlađi su pokazali da je pred njima svjetla sportska budućnost. Roko Zorić je dugo držao visoko drugo mjesto, ali je s lošim doskokom s posljednje sprave (karike) pokvario svoj plasman te osvojio 6.mjesto. Sve tri kadetkinje bilo su odlične, no plasmana su ih koštale padovi s gimnastičke grede. Mlađa juniorka Lucija Vlahov osvojivši 10.mjesto u kategoriji od 44 natjecateljske ostvarila je odličan rezultat koji će sljedećih godina, vjerujemo biti još bolji. Anja Relja imala je nesreću što je svoj nastup čekala gotovo cijeli dan. Unatoč dobro odrađenim vježbama ostvarila je 25.mjesto između 41 natjecateljice.

Dišpetove gimnastičare pratili su treneri Josip Zorić i Mario Vlahov, a među nacionalnim i međunarodnim sucima i sutkinjama našli su se i dišpetovi Anđela Šupe i Jakov Perica.  

Iz kategorije: Sport