Datum objave: 13. Travanj 2015

Nives Radić nakon godinu dana pauze ponovno prvakinja Hrvatske u low kicku

Igor Bergam
Igor Bergam

 

U prošlu subotu držano je prvenstvo Hrvatske u kickboxingu (disciplina low kick) za juniore i seniore koje se održalo u Poreču. Nastupilo je ukupno 180 natjecatelja iz 43 kluba. Iz šibenskog Dalmatina nastupili su, u konkurenciji juniora, Ivan Letica (-71 kg), u konkurenciji juniorki Karmela Makelja (-60 kg) i u konkurenciji seniorki Nives Radić (-70 kg) te su svo troje osvojili prva mjesta, zlatne medalje i izborili svoja mjesta u reprezentaciji.

Ivan Letica i Karmela Makelja proglašeni najboljim juniorima Hrvatske

Ivan Letica je potvrdio svoj reprezentativni status i to na atraktivan način. Dvije borbe je pobijedio nokautima i jednu na bodove. U prvoj borbi je pobijedio protivnika iz splitskog Pitbulla stražnjim udarcem nogom u jetru, nakon čega je protivnik ostao na podu. Drugu borbu je imao protiv natjecatelja iz kluba Budokai Rovinj kojeg je svladao udarcem iz okreta petom u glavu, nakon čega protivnik nije bio u mogućnosti nastaviti meč. U finalu ga je čekao K-1 prvak Hrvatske Bruno Ninčević iz Splita kojeg je Ivan pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca.

Karmela Makelja je osvojila zlato porazivši u polufinalu protivnicu Anamariju Čvrk iz Kutine, da bi u finalu, i to nokautom u trećoj rundi, svladala protivnicu iz dubrovačkog Libertasa.

Ivan i Karmela proglašeni su najboljim juniorima prvenstva ( u muškoj i ženskoj konkurenciji) a ujedno su i izborili svoja mjesta u reprezentacija za predstojeće juniorsko europsko prvenstvo koje će se održati u San Sebastianu u Španjolskoj.

Nives Radić ponovno prvakinja Hrvatske

Nakon skoro godinu izbivanja iz ringa zbog zdravstvenih problema, Nives Radić je ponovo nastupila na prvenstvu Hrvatske, i to u finalnom meču protiv Helene Jurišić iz splitskog Mornara, inače, aktualne prvakinje Europe. Helena je zamijenila Nives na njenom reprezentativnom mjestu, što se pokazalo kao dobar odabir, budući da se radi o izvanrednoj natjecateljici. Ipak je Nives je nakon tri runde slavila odlukom sudaca, te osvojila naslov prvakinje Hrvatske.

Natjecatelje su pratili treneri Zoran Huljev i Branimir Lambaša.
 

Iz kategorije: Sport