Datum objave: 21. Ožujak 2015

Tucak s Barakudama pobijedio Crnu Goru na gostovanju u Budvi

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Hrvatska vaterpolo reprezentacija nastavlja niz pobjeda. Gostujuća utakmica u Budvi nije bila problem za izabranike izbornika Tucka koji su ove sezone upisali sedam pobjeda u FINA Svjetskoj ligi. Crna Gora je pobijeđena rezultatom 12:11 (3:2, 1:3, 4:2, 4:4). Najbolji strijelci za Hrvatsku bili su Damir Burić i Antonio Petković s po tri gola, dva je postigao Maro Joković, dok su po gol dali Sandro Sukno, Luka Lončar, Ante Vukičević i Marko Macan.

Iako ne u najjačem sastavu, Hrvatska je pobijedila te tako potvrdila prvo mjesto u grupi C s osvojenim 21 bodom, a podsjetimo, već je prije nekoliko dana izborila nastup na finalnom turniru u talijanskom Bergamu koji se održava od 23. do 28. lipnja 2015.

«Jedna lijepa pobjeda protiv jakog protivnika iz vrha svjetskog vaterpola koja ima veliki značaj, a pogotovo stoga što smo danas bili bez šestorice standardnih reprezentativaca, dok je Crna Gora bila u potpunom sastavu. Vrlo sam zadovoljan, dobili smo i neka rješenja koju su me interesirala, a i prije ove utakmice su se pokazala dobrima. Okrećemo se utakmici s Italijom te idemo pokušati završiti sa svim pobjedama!« - izjavio je izbornik Hrvatske Ivica Tucak.

Za Hrvatsku su protiv Crne Gore igrali: Josip Pavić, Marko Bijač, Nikša Dobud, Luka Lončar, Marino Čagalj, Damir Burić, Maro Joković, Anđelo Šetka, Sandro Sukno, Ante Vukičević, Marko Macan, Antonio Petković i Luka Bukić.

Posljednju utakmicu ovosezonske SL Hrvatska igra protiv Italije na domaćem terenu u Splitu, 14. travnja. 

Iz kategorije: Sport