Datum objave: 03. Ožujak 2014

Lucija Desanić iz "Jurja Dalmatinca" osvojila zlato na "Dalmacija kupu" u Splitu

Diana Ferić
Diana Ferić

Članica šibensko taekwondo kluba „Juraj Dalmatinac“ Lucija Desanić osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju u kategoriji 36 kilograma na međunarodnom turniru „Dalmacija kup“ koji je održan proteklog vikenda u Splitu.

 

Lucija je bila slobodna pretkolo, a u četvrtfinalu se borila protiv domaće protivnice koju je kod rezultata 7:2 natjerala na predaju. U finalu ju je čekala protivnica iz kluba Novi Zagreb, a nju je pobijedila rezultatom 16:13 i zasluženo zauzela najviše mjesto na pobjedničkom postolju.

 

Iz šibenskog „Jurja Dalmatinca“ zapažen nastup je imala i Tereza Berač u kategoriji do 33 kg koja je borbu u osmini finala pobijedila sa 15:6, ali je u četvrtfinalnoj borbi poražena što se ne može zamjeriti jer joj je ovo bio prvi nastup.

 

Korak do medalje nedostajao je i Melanie Matić u kategoriji do 43 kg koja je izgubila od protivnice iz splitskog Kocunara i to nakon neriješenog rezultata i zlatnog boda.

 

U svojem prvom nastupu izuzetno dobri su bili i muški predstavnici, iako su ostali bez medalje, a to su Danijel Aralica u kategoriji do 33 kg, Ante Jurišić u kategoriji do 36 kg i Jere Gašperov do 39 kg.

Na ovom natjecanju borce su pratili treneri Damir Lambaša, Zoran Huljev i Robert Dasović.

 

Iz kategorije: Sport