Datum objave: 07. Kolovoz 2019

Donosimo sve informacije o tomu kako možete doći do parkirne karte u Šibeniku, ali i sve cijene parkiranja

Diana Ferić
Diana Ferić

Parkiranje se može platiti na parkirnom automatu, kupnjom na kiosku ili mobilnim telefonom, te mobilnom aplikacijom Paydo, podsjećaju iz Gradskog parkinga.

 

Plaćanje mobilnim telefonom
Pošaljite SMS koji sadrži registracijsku oznaku vozila (bez razmaka i specijalnih znakova) na m-parking broj odgovarajuće parkirne zone- (708220,708221,708222,708228)
Potvrda o parkiranju će stići u obliku povratnog SMS-a na Vaš mobilni telefon sa svim podacima o plaćenom parkiranju. Slanjem jednog SMS-a možete platiti najviše 1 sat parkiranja, a maksimalno vrijeme parkiranja nije ograničeno, osim na parkingu tržnica (zona 1+).
Ukoliko želite platiti više sati odjednom (npr. 3 sata), potrebno je poslati 3 SMS poruke zaredom na m-parking broj odgovarajuće parking zone te će vam stići zadnja poruka kada ističe plaćeno parkiranje.

 

Kupnja putem web shopa
Gradski parking d.o.o., omogućava svojim korisnicima on-line kupnju parkirališnih karata.
Usluga je dostupna putem internet stanice Gradskog parkinga d.o.o. www.gradski-parking.hr pod nazivom SHOP-Portal za kupnju pretplatnih parkirališnih karata.
Na webu Gradskog parkinga d.o.o. može se kupiti - satna,dnevna, tjedna, mjesečna i godišnja parkirnih karata ,a omogućuje se stanarima i kupovina povlaštene (stanarske) karte.
 Pristup portalu je jednostavan i započinje registracijom korisnika nakon koje se kupuje željena karta, uz potrebnu sigurnost u smislu zaštite osobnih podataka.
Nakon registracije korisnika , korak koji slijedi je unos registarske oznake vozila i odabir željene parkirne karte, a sve uz kartično plaćanje.
Kod kupovine povlaštenih (stanarskih) karata potrebna je i autorizacija podataka koja se vrši unosom adrese stanara i registarske oznake automobila nakon čega sustav autorizira podatke i omogućuje kupovinu karte.

Ovaj značajan projekt, koji je realiziran suradnjom Gradskog parkinga d.o.o. i EPK portala poduzeća Infoart Grupe, doprinijet će kvaliteti pružanja usluge krajnjem korisniku.
 Uvođenje modernizirane usluge uvelike će olakšati proces kupnje povlaštenih parkirališnih karata, te smanjiti troškove i gužve na blagajnama Gradskog parkinga d.o.o.
Nova usluga je svakako olakšanje i za brojne turiste koji do sada nisu mogli koristiti opciju plaćanja SMS-om, već su morali tražiti najbliži parkirni automat. Za njih je EPK portal dostupan na engleskom i talijanskom jeziku.

Gradski parking d.o.o. kao društveno odgovorna tvrtka nastoji koristiti sve komunikacijskei digitalne kanale kako bismo približili svoju djelatnost građanima te u skladu s tim poboljšamo kvalitetu života u gradu, omogućimo uštedu vremena , smanjimo nepotrebna čekanja I višak papirologije
 

Kupnja parkirne karte na kioscima TISKA i iNOVIN-a

1. Nakon parkiranja vozila uputite se do najbližeg kioska

2. Zatražite parkirnu kartu i prodavaču pažljivo izdiktirajte registarsku oznaku,željenu zonu te vrstu parkirne karte koju namjeravate kupiti.

Prije izdavanja računa još jednom provjerite točnost podataka.

3. Platite svoju kartu i sačuvajte račun kao potvrdu o plaćenom parkiranju.

Kupljenu parkirnu kartu nije potrebno isticati ispod vjetrobranskog stakla vozila.
Kartu možete produžiti na bilo kojem kiosku Tiska do maksimalno dozvoljenog vremena u korištenoj zoni.

 

Kupnja parkirna karte putem aplikacije Paydo

Putem aplikacije moći će se kupiti - satna, dnevna, tjedna, mjesečna i godišnja parkirnih karata ,a omogućuje se stanarima i kupovina povlaštene (stanarske) karte.
Pristup aplikaciji je je jednostavan i započinje registracijom korisnika nakon koje se kupuje željena karta, uz potrebnu sigurnost u smislu zaštite osobnih podataka.
Nakon registracije korisnika , korak koji slijedi je unos registarske oznake vozila i odabir željene parkirne karte, a sve uz kartično plaćanje.
Usluga je dostupna putem AppStore ili GooglePlaya pod nazivom „Paydo“

Višesatna parkirna karta
Višesatnom parkirnom kartom možete zamijeniti dnevnu parkirnu kartu i naknadno platiti vrijeme provedeno na parkingu uvećano za naknadu. Kako?
1. Pod vjetrobranskim ste staklom zatekli Dnevnu parkirnu kartu (DPK),
2. S Dnevnom parkirnom kartom dođite na blagajnu Gradskog parkinga ili ovlaštene (označene) kioske TISKA i iNOVINA;
3. Zamijenite Dnevnu parkirnu kartu za Višesatnu parkirnu kartu
4. Plaćanjem Višesatne parkirne karte plaćate cijenu sata parkiranja od izdavanja Dnevne parkirne karte do uplate, uvećano za naknadu.

 

Sezonska parkirna karta
Pravo na kupnju „sezonske karte“ imaju svi vlasnici vozila sa ŠI registarskim oznakama, a odnosi se na parking kod bazena u Crnici.
Cijena sezonske karte na bazenu Crnici iznosi 40,00kn, a odnosi se na period od 4 mjeseca (od 01.06. - 30.09.) za vrijeme trajanja ljetne sezone.

 

Komercijalna parkirna karta
Tjedna komercijalna karta/mjesečna komercijalna karta/godišnja komercijalna karta je oblik parkirne karte koja se izdaje pravnim i fizičkim osobama, neovisno o sjedištu ili poslovnom uredu odnosno prebivalištu ili boravištu, a odnosi se na ulična parkirališta 1. Zone i 2. Zone.
Zona 1.
• Naknada za tjednu komercijalnu kartu za 1. zonu iznosi:
• od 01. 10. do 31.05. - 170,00 kuna
• od 01.06. do 30.09. - 200,00 kuna
• Naknada za mjesečnu komercijalnu kartu za 1. zonu iznosi:
• od 01. 10. do 31.05. - 680,00 kuna
• od 01.06. do 30.09. - 800,00 kuna
Naknada za godišnju komercijalnu kartu za 1. zonu iznosi 7.480,00 kuna
Zona 2.
• Naknada za tjednu komercijalnu kartu za 2. zonu iznosi:
• od 01. 10. do 31.05. - 120,00 kuna
• od 01.06. do 30.09. - 150,00 kuna
• Naknada za mjesečnu komercijalnu kartu za 2. zonu iznosi:
• od 01. 10. do 31.05. - 480,00 kuna
• od 01.06. do 30.09. - 600,00 kuna
Naknada za godišnju komercijalnu kartu za 2. zonu iznosi 5.280,00 kuna.

Naplata tjedne/mjesečne/godišnje komercijalne karte obavlja se naplatom preko žiro-računa Gradskog parkinga d.o.o., slobodnom kupnjom na blagajni GP-a ili kod ovlaštenih prodavača.

Podsjećamo i na cijene Dnevnih parkirnih karata:
U 0. Zoni od 01.06.-30.09.- 160,00 kn, u ostatku godine 70,00 kn
U 1. Zoni od 01.06.-30.09.-80,00 kn, u ostatku godine 70,00 kn
U 1.+ Zoni od 01.06.-30.09.-80,00 kn, u ostatku godine 70,00 kn
U 2. Zoni od 01.06.-30.09.-46,00 kn, u ostatku godine 42,00 kn


 

Iz kategorije: Sponozirani članci