Datum objave: 18. Svibanj 2018

Dida Boža u Šibeniku:Proizvodi za one koji vole tradiciju, zdrave sastojke i slasne zalogaje

Diana Ferić
Diana Ferić

Na spomen brenda Dida Boža većina, vjerojatno, odmah pomisli na slasne ekološke džemove tvrtke Hermes International, koji se na hrvatskom tržištu prodaju pod brendom Dida Boža. Proizvodi sve više osvajaju domaće i strane kupce, a prisutni su i u Šibeniku sa svojim novootvorenim gift shopom na Dobriću, Mesarske stube 2.

Tko je zapravo bio dida Boža po kome su ekološki i prirodni džemovi dobili ime?

 

 

Dida Boža je djed Nebojše Čupina, vlasnika tvrtke Hermes International, proizvođača namaza i džemova "Dida Boža". Rođen u Dalmaciji točnije u Vodicama gdje je cijeli svoj život posvetio uzgoju smokava, maslina i vina. Dida je bio sretan, druželjubiv i uvijek nasmiješen čovjek koji je volio raditi i nikada se nije žalio na teški rad na užarenoj dalmatinskoj zemlji. Njega nažalost više nema da vidi kako su njegov trud i velika ljubav prema prirodi bili glavna inspiracija unuku da s jednakom ljubavlju i žarom nastavi uzgajati i proizvoditi voće te kroz ukusne ekološke Dida Boža proizvode ispriča priču o djedu i prirodi.

 

 

Zahvaljujući toj ljubavi, Dida Boža proizvodi sinonim su za proizvode pune i bogate arome te vrhunske kvalitete. Pripremani su prema tradicionalnoj dalmatinskoj recepturi gdje je cijela priča i započela. Vrhunska kvaliteta i više od 70 posto ekološke proizvodnje glavne su smjernice ovoga brenda a u prilog tome govori da se za proizvodnju džemova koristi samo prva klasa voća. U bogatom, raznolikom Dida Boža asortimanu čak će i najzahtjevnija nepca pronaći nešto za sebe. Kao u kakvoj škrinji s blagom tu su delikatesni džemovi od smokve, smokve s narančom, višnje, šljive, kupine, šipka i mandarine koji sadrže visok udio voća, čak 60-80 posto. Djeca će s veseljem posegnuti za džemom od jagode ili marelice, a s još više žara za Dida Boža Ficocom- čokoladnim namazom od smokve s kakaom.

 

 

Smokva je kraljica Mediterana, a ujedno i Dida Boža asortimana. S džemom od smokve Nebojša je krenuo preko Atlantika na američko tržište, a osvojio je i brojne međunarodne nagrade od kojih je najpoznatija Best in Show 2004 i 2006 godine u San Franciscu.
Sa smokvom se uvukao u srca domaćih kupaca jednako kao i turista koji dolaze na odmor u Hrvatsku. Svi oni podjednako vole klasični tradicionalni džem od smokava kao i osvježavajući džem od smokve s narančama i nesvakidašnji ukusan hranjivi čokoladni namaz od smokava s kakaom.

Džemovi i namazi nisu kraj priče o Dida Boži i smokvama! Uz njih, kao neizostavni dio, ide i smokvenjak, najbolja dalmatinska poslastica, tradicionalni ekološki kolač od smokava s bademima. Dida Boža smokvenjak prava je simfonija bogatog okusa i neodoljive kombinacije prešanih suhih smokava i badema. Osim lijepog pakiranja ova poslastica je bogata nutritivnim vrijednostima.

 

U „Dida Boža“ svijetu ni ljubitelji slanoga neće biti uskraćeni. Prave znalce i ljubitelje bogatih okusa ravnodušnima ne ostavljaju namazi od zelenih i crnih maslina, kao ni domaći ajvar. Neodoljivi namazi su prirodni, pripremljeni od 95% povrća i istinska su kulinarska inspiracija. Osim na kruh jednako se dobro kombiniraju kao punjenje za meso, dodatak salatama, kao dip za slane štapiće…

Uz džemove i namaze tu su i Dida Boža 100 posto prirodni ekološki sokovi bez dodanih šećera. Sok od cikle, aronije, mandarine i nara vesele su ljepotice koje, osim što osvježavaju, sadrže brojne prehrambene vrijednosti koje možete otkriti već prvim gutljajima.

 

 

 

„ Sjećam se, kako je dida uvijek govorio da je brod sigurniji kad je u luci, ali ne grade se brodovi radi toga nego radi plovidbe. Te sam njegove riječi shvatio kao poziv da obiđem svijet i otkrijem vam najveća svjetska blaga - proizvode za koje niste znali da postoje ili ste dosad koristili neke druge misleći da nema boljih “ s nostalgijom se prisjetio Nebojša.

Tijekom putovanja, inspiriran djedovim riječima, unuk je otkrio mnogo zanimljivih okusa i proizvoda pa danas kupce oduševljava i nekim novim neobičnim okusima poput onih od aronije i goji bobica ili ekološke kave. Aronija, mnogima poznata kao namirnica budućnosti i odličan antioksidans, svoje je mjesto pronašla u Dida Boža džemu od aronije, soku i čoko aroniji prelivenoj tamnom čokoladom.

 

 

To nije sve! Za više informacija o proizvodima kliknite na link:  http://www.didaboza.hr/hr/proizvodi/ i zavirite u Dida Boža svijet slasti, mirisa i bogatstva okusa. Mnoge će razveseliti informacija da su odnedavno Dida Boža proizvodi dostupni i u novootvorenom Dida Boža shopu u Šibeniku na adresi Mesarske stube 2 ( kod Dobrića ).

Vjerujemo da smo Vam s Dida Boža proizvodima otvorili apetit, a najbolji način za zatvoriti ovu slatku priču jesu prijedlozi kako na kreativne načine isprobati Dida Boža proizvode.

Osim palačinki, vafla i mazanja na kruh isprobajte džemove s fit jogurtima, kao preljev za torte ili uz slatko slanu kombinaciju sa sirevima.

(adv)


 

Iz kategorije: Sponozirani članci

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3