Datum objave: 09. Prosinac 2016

"Dalmacija agent" jamči transparentnost i aktivno upravljanje zgradama

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenska tvrtka "Dalmacija agent" bavi se već šest godina nekretninama, a otkako je u njeno vlasništvo ušao ekonomski stručnjak Mirko Goreta, u njihovoj ponudi je i upravljanje stambenim zgradama u Šibensko - kninskoj županiji. Svoju šansu vide u primjeni pozitivnih iskustava i prakse renomiranih tvrtki iz Zagreba i Rijeke i drukčijem pristupu suvlasnicima zgrada koji su sada nedovoljno informirani, ali i nedovoljno educirani o svojim obvezama i ulozi pričuve u održavanju zgrada. Zbog toga, čim preuzmu neku zgradu, u dogovoru s povjerenikom, svoj sustav rada prezentiraju suvlasnicima. Kvalitetu njihove ponude prepoznali su i u općinama izvan Šibenika poput Primoštena, Rogoznice, Tribunja, Murtera, a preuzimaju i zgrade u Šibeniku.

 

Kućni majstor obilazi zgrade i odmah reagira

-Transparentnost te aktivno upravljanje i održavanje stambenih zgrada glavni su postulati našeg poslovanja. Imamo softver koji omogućava svakom suvlasniku zgrade kojom upravljamo da u svakom trenutku vidi kakvo je stanje na računu, kako se usmjeravaju sredstva odnosno prihode i rashode te koji se i kako kvarovi saniraju. S druge strane, kod nas nema uljuljavanja u postojeće stanje već zaista o zgradama aktivno brinemo. Tu je vrlo važno to što imamo svog kućnog majstora koji redovito obilazi zgrade koje su nam povjerene i odmah reagira kod manjih oštećenja i kvarova. Ta je varijanta puno povoljnija i za vlasnike jeftinija jer naš majstor naplaćuje samo utrošeni materijal, a kad za takve radove pozovete neku tvrtku ili obrtnika to ispadne puno skuplje. Imamo i dežurstvo od 0 do 24 sata za hitne intervencije, objašnjava Mirko Goreta.

 

 Rješenja za povoljne izvore financiranja

Dalmacija agent je osposobljena i za izradu projekata poboljšanja energetske učinkovitosti zgrada što je danas posebno aktualnu jer se nudi niz mogućnosti za financiranje tih zahvata za kojima vapi većina zgrada u Šibensko - kninskoj županiji. Aktivno sudjeluju u svim fazama izrade, financiranja i provedbe takvih projekata.
-U suradnji sa svojim kooperanata pripremamo svu potrebnu dokumentaciju za apliciranje za bespovratna sredstva fondova, ali to ne naplaćujemo odmah nego tek ako se novac dobije. Uz to educiramo korisnike naših usluga da ta bespovratna sredstva nisu jedini izvor novca za održavanje zgrada jer postoje i povoljni krediti banaka, ali i investitori koji su spremni kreditirati radove koje obavljaju, ističe Goreta. (adv)

Dalmacija agent d.o.o
Bana Ivana Mažuranića 11, 22 000 Šibenik
e mail:Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Tel:022 295 177
www.dalmacija-agent.hr
 

Iz kategorije: Sponozirani članci