Petak, 05 Srpanj 2019 08:54

NA DANAŠNJI DAN: Šibenik zabranio bicikliranje od Poljane do bolnice zbog buke, pljuvanja i prašine

Napisala: 
NA DANAŠNJI DAN: Šibenik zabranio bicikliranje od Poljane do bolnice zbog buke, pljuvanja i prašine

Šibenik je na preporuku policije zabranio vožnju biciklom od središnjeg gradskog trga Poljane do bolnice i nazad. Zabrana je uvedena zbog nekoliko ozbiljnih i opravdanih razloga. Prvi je taj što biciklisti kad voze od Poljane do bolnice voze sporo i ometaju promet, a zbog uzbrdice koju teže savladavaju podižu razinu osobne tjelesne buke. Drugi razlog je taj što biciklisti kada idu pored bolnice prema Poljani bezglavo jure, utrkuju se i u jurnjavi galame, svađaju se i psuju. Poseban je problem što na nizbrdici ispred bolnice biciklisti koče upirući se nogama i kolnik i pri tome dižu veliku prašinu koja škodi bolesnicima i zagađuje bolničke odjele. Osim toga biciklisti dok voze pljuju i tako šire štetne bacile.
Problem neodgovornih i agresivnih biciklista koji neobazrivo jure po zabranjenim predjelima prisutan je već duže vrijeme pa je građanstvo pozdravilo odluku uprave da na prijedlog policije potpuno zabrani vožnju biciklima od Poljane do bolnice i nazad. Osim toga primijećeno je da u Šibeniku bicikle vozi sve više žena što često stvara nećudoredne prizore štetne za duhovno zdravlje mladeži.
Šibenik 5. srpnja 1927.
 

Objavljeno u Nostalgija
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!