Petak, 07 Lipanj 2019 06:17

NA DANAŠNJI DAN: Šibenski brijači žele raditi nedjeljom, a odmarati u ponedjeljak

Napisala: 
NA DANAŠNJI DAN: Šibenski brijači žele raditi nedjeljom, a odmarati u ponedjeljak

Šibenski brijači ponovno su zatražili dopuštenje da rade nedjeljom, a da im ponedjeljak bude neradni dan. Šibenska gradska uprava odbila je njihov prvi zahtjev s obrazloženjem da nedjeljom ne rade brijači u Splitu. U međuvremenu su i splitski brijači zatražili odobrenje za rad nedjeljom, ali su bili odbijeni uz obrazloženje da nedjeljom ne rade brijači u Šibeniku. U drugom zahtjevu šibenski i splitski brijači naveli su da je rad nedjeljom odobren brijačima u Trogiru, Solinu, Omišu, Makarskoj i Dubrovniku.
Šibenska uprava odbila je i drugi zahtjev brijača za rad nedjeljom s obrazloženjem da je mjerodavna praksa u Splitu, a splitska uprava se oglušila i uopće nije odgovorila na drugi zahtjev 34 splitska brijača da im se dozvoli rad nedjeljom, a da im neradni dan bude ponedjeljak.
Šibenski i splitski brijači sastali su se na Boraji s ciljem da pronađu rješenje, ali ih nije podržalo Udruženje zanatlija pa je žandarmerija zabranila njihov skup proglasivši ga nezakonitim političkim okupljanjem s ciljem popularizacije komunizma.

Šibenik, 7. lipnja 1929. godine

 

Objavljeno u Nostalgija
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!