Datum objave: 09. Travanj 2019

NA DANAŠNJI DAN: Proračun Šibenika stavljen na uvid svim njegovim građanima

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski gradski proračun stavljen je na uvid građanima, a mogu ga provjeravati i na njega stavljati primjedbe svi građani koji plaćaju porez.
Odluka Gradskog poglavarstva da proračun bude javan i dostupan svima koji žele vidjeti kako gradski dužnosnici raspolažu zajedničkim novcem neopoziva je. Proračun je učinjen dostupnim tako što je određena posebna prostorija u kojoj je na raspolaganju nekoliko primjeraka proračuna. Prostorija je uredna i opremljena stolovima i stolicama tako da svatko može imati uvijete za čitanje i analizu proračuna. Uz proračun su i obrasci u koje građani mogu upisati svoje primjedbe i prijedloge kao i upute što mogu poduzeti ako posumnjaju da se novac iz proračuna troši nenamjenski ili se zloupotrebljava.
Pohvale zaslužuje i odluka Gradskog poglavarstva da proračun bude izložen i dostupan građanima tijekom uskršnjih blagdana. U prostoriji u kojoj je izložen proračun neće biti gradskih i općinskih dužnosnika, redara ili bilo kojih gradskih zaposlenika kako bi Šibenčani imali punu slobodu provjere proračuna.
Šibenik, 9. travnja 1936. godine
 

Iz kategorije: Nostalgija