Utorak, 09 Travanj 2019 07:08

NA DANAŠNJI DAN: Proračun Šibenika stavljen na uvid svim njegovim građanima

Napisala: 
NA DANAŠNJI DAN: Proračun Šibenika stavljen na uvid svim njegovim građanima

Šibenski gradski proračun stavljen je na uvid građanima, a mogu ga provjeravati i na njega stavljati primjedbe svi građani koji plaćaju porez.
Odluka Gradskog poglavarstva da proračun bude javan i dostupan svima koji žele vidjeti kako gradski dužnosnici raspolažu zajedničkim novcem neopoziva je. Proračun je učinjen dostupnim tako što je određena posebna prostorija u kojoj je na raspolaganju nekoliko primjeraka proračuna. Prostorija je uredna i opremljena stolovima i stolicama tako da svatko može imati uvijete za čitanje i analizu proračuna. Uz proračun su i obrasci u koje građani mogu upisati svoje primjedbe i prijedloge kao i upute što mogu poduzeti ako posumnjaju da se novac iz proračuna troši nenamjenski ili se zloupotrebljava.
Pohvale zaslužuje i odluka Gradskog poglavarstva da proračun bude izložen i dostupan građanima tijekom uskršnjih blagdana. U prostoriji u kojoj je izložen proračun neće biti gradskih i općinskih dužnosnika, redara ili bilo kojih gradskih zaposlenika kako bi Šibenčani imali punu slobodu provjere proračuna.
Šibenik, 9. travnja 1936. godine
 

Objavljeno u Nostalgija
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!