Srijeda, 27 Ožujak 2019 06:45

NA DANAŠNJI DAN: Prva vožnja autobusa magistralom od Šibenika do Splita

Napisala: 
NA DANAŠNJI DAN: Prva vožnja autobusa magistralom od Šibenika do Splita

Tvrtka "Kisić" iz Kistanja povela je 50 izletnika iz Kistanja i Skradina na prvu vožnju Jadranskom magistralom (Jadranskom turističkom cestom) od Šibenika do Splita.
Prije Kisićevog autobusa novoizgrađenom magistralom nije prošao ni jedan veliki autobus pa je ovoj autobuseru i organizatoru izleta i turističkih putovanja iz Kistanja pripala čast da bude prvi koji je poveo turiste tom cestom koja Dalmaciji donosi novi život i prosperitet. Izletnici iz Kistanja i Skradina su imali i educiranog vodiča koji im je pokazao znamenitosti Šibenika, Trogira i Splita, a svratili su i u Rogoznicu i Marinu.
Atobusersko poduzeće "Kisić" ovim je izletom pokazalo da zahvaljujući Jadranskoj magistrali izletnici mogu u jednom danu razgledati tri naša povijesna grada sa svim njihovim znamenitostima i vratiti se kućama što je do tada bilo nemoguće.
Bilo je to na današnji dan 27. ožujka 1941. godine.
 

Objavljeno u Nostalgija
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!