Datum objave: 26. Studeni 2018

NA DANAŠNJI DAN – Počela izgradnja ceste do kupališta Jadrija. Šibenčani nezadovoljni.

Diana Ferić
Diana Ferić

Počela je izgradnja ceste između kupališta Jadrija i Jadranske turističke ceste. Radovi su počeli uređenjem raskrižja i trasiranjem odvojka kojim će turisti koji putuju od Zadra prema Splitu moći doći do kupališta Jadrija i osvježiti se kupanjem prije nego što se ukrcaju na trajekt Martinska - Šibenik.

Ova cesta ima veliki turistički značaj jer će unaprijediti turizam i poboljšati ugodu turista, a Jadrija će konačno moći postati ono što se očekuje još od kada je izgrađena, najvažnije i najljepše kupalište srednje i sjeverne Dalmacije.
U Šibeniku mnogi, međutim, nisu zadovoljni i misle da će Šibenik izgradnjom te ceste izgubiti Jadriju i da će ona postati svačija. Jedna od glavnih bojazni je da se cestovnim povezivanjem Jadrije i Jadranske turističke ceste ide na ruku Vodičanima koji nikada prije s Jadrijom nisu imali nikakve veze.

Šibenčani koji imaju automobile, nasuprot nezadovoljnima, iskazuju veselje, ali se nadaju da će dobiti popust za sebe i svoja vozila na trajektu Šibenik – Martinska i nazad.

Bilo je to na današnji dan 26. studenoga 1936. godine.
Šibenski vlasnici automobila nisu dobili popust na trajekt, a ni Vodičani nisu pokazali osobit interes za Jadriju niti je Jadrija nakon što je cesta izgrađena, postala najvažnijim kupalištem srednje i sjeverne Dalmacije.
 

Iz kategorije: Nostalgija