Ponedjeljak, 12 Studeni 2018 07:39

NA DANAŠNJI DAN - Kod Skradina počela gradnja najvećeg mosta u Dalmaciji

Napisala: 
NA DANAŠNJI DAN - Kod Skradina počela gradnja najvećeg mosta u Dalmaciji

Danas su počeli su dugo očekivani radovi na izgradnji golemog mosta preko rijeke Krke kod Skradina. Bit će to najveći željezni most u Dalmaciji, a njegova složena konstrukcija veliki je izazov za građevinare i konstruktore mostova.
Novi most preko rijeke Krke kod Skradina bit će u cijelosti složen od metalnih elemenata, a kada bude dovršen nestat će sve dosadašnje smetnje u prometu koje je izazivao slabi, nepouzdani i ćudljivi pontonski most kojeg je ugrožavala svaka jača bura.

Projektanti mosta odlučili su se za metalnu konstrukciju zato što žele stvoriti čvrstu, pouzdanu i trajnu vezu između sjeverne i srednje Dalmacije. Očekuje se da će radovi započeti na današnji dan 12. studenoga 1919. godine, trajati oko godinu dana.

Nakon izgradnje novog mosta, stari pontonski most bit će premješten u tjesnac Krke kod Zatona i služiti će za uspostavu prometa između Šibenika i Ravnih kotara koji će imati ogromniu važnost za gospodarski napredak Dalmacije, a Šibenik će jače pozicionirati kao ekonomsko i trgovačko središte Dalmacije.
 

Objavljeno u Nostalgija
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!