Petak, 19 Listopad 2018 05:12

NA DANAŠNJI DAN - U Šibeniku otvoreno novo kino. Na fešti svirao Vojni orkestar.

Napisala: 
NA DANAŠNJI DAN - U Šibeniku otvoreno novo kino. Na fešti svirao Vojni orkestar.

Šibenik je konačno dobio novo suvremeno kino u kojem će se prikazivati samo ozbiljni, tematski i art filmovi za zahtjevnu filmsku publiku.

Prije svake predstave bit će dana stručna riječ o filmu koji se prikazuje, a nakon prikazivanja publika će, ako želi, moći raspravljati o filmu kojeg je vidjela.

Nakon svake kino predstave publika će moći sugerirati vlasnicima kina koje filmove želi gledati, a najzanimljivija novost je da će publika ako joj se film svidio i ako to želi, taj film odmah nakon kratke pauze pogledati još jednom bez dodatnog plaćanja.

Novo kino dobilo je ime "Balkan". Mnogo je manje od kina "Tesla", ali je jako lijepo uređeno i vrlo komforno. Na svečanosti otvaranja kina svirao je Vojni orkestar. Nakon uvodnih koračnica podigao je atmosferu odličnim amerikanskim jazzom.

Prvi koji je prikazan u novom šibenskom kinu koje je otvoreno 19. listopada 1934. godine, bio je lijepi, njemački art film "Variete" iz 1925. godine. Iskusni gledatelji uživali su u spektakularno snimljenim scenama cirkuskih artista na trapezu te izvrsnoj glumi Šibenčanima znanog dramskog interpreta Emila Janningsa. Inače, ovo se kino nalazilo u prostoru u kojem je do nedavno bila knjižara "Matica", iznad Medulića.
 

Objavljeno u Nostalgija

Video sadržaj

Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!