Datum objave: 06. Kolovoz 2011

Brod knjižara danas u Šibeniku

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Danas na Šibensku rivu uplovljava Brod knjižara - Brod kulture koji kao jedinstven projekt plovi Jadranom s preko nekoliko tisuća naslova knjiga i razne druge literature te s poznatim piscima i književnicima promovira kulturu čitanja i pisanja.
Brod knjižara potiče na razvoj i očuvanje, te obogaćivanje kulturno-turističke ponude hrvatskih gradova, otoka i mjesta, te svojom jedinstvenošću i originalnošću doprinosi turističkoj ponudi.
Ispred broda će biti organizirana cjelodnevna promotivna prodaja knjiga, a od 18 sati u programu su razne kreativne radionice - besplatni edukativni program za djecu i mladež ( mala škola kreativnog pisanja, kreativna likovna radionica Pčelica, Coca Cola radionica optimistične budućnosti i radionica plesa). Sve radionice su u potpunosti besplatne za djecu, a održavati će se na brodu ili ispred broda. Radionice vode iskusni profesori i doktori znanosti ( za literarne i likovne radionice) te profesionalni plesači ( za plesne radionice) kao i književnici koji se nalaze na brodu.

Shakespeare, Držić i kubanska glazba

S Brodom "stiže" i predstava "Nebeski teatar" - Nadmetanje Držića i Shakespearea na oblaku - koja će šibenskoj publici biti premijerno prikazana u 21 sat na trgu ispred crkve sv. Nikole ( Zlarinski prolaz). Predstavu je režirao Jasmin Novljaković,a glavnu glumačku postavu čine eminentni književnik i glumac Enes Kišević u ulozi Držića, mlada i vrlo talentirana glumica Buga Župarić u ulozi Shakespearea, te Sara Kišević u ulozi anđelice.
Cjelovečernji koncert s palube broda održati će i kubansko-hrvatska grupa Caiman Verde.
Svi programi Broda knjižara su besplatni za publiku.
 

Iz kategorije: Kultura