Datum objave: 12. Lipanj 2011

Šibenski bend One more nastupio na CMC festivalu i najavio povratak

Dora Žganjer
Dora Žganjer

One more, po nekima najbolji šibenski rock bend, postoji već pet godina, a nakon dužeg razdoblja neaktivnosti vratili su se u velikom stilu, nastupili su na prvoj večeri vodičkog CMC festivala kao predgrupa Teškoj industriji i Hladnom pivu. Mladi Šibenčani, specifični po tome što sviraju isključivo vlastite pjesme, (osim povremenih ustupaka kako bi zadovoljili publiku i popunili repertoar) napokon su ekipirani te najavljuju snimanje dugo očekivanog singla.
„Bend smo nazvali „One more“ upravo iz razloga što nam je uvik falija jedan član, bilo gitarist, bubnjar... Sad smo napokon kompletni, ali nemamo namjeru mijenjati ime u hrvatski naziv, i dalje smo One more“, kaže pjevač Milan Mazalin koji je u bendu od početka, a sadašnja postava zajedno svira zadnje tri godine.
Publici ne podilaze, zanima ih isključivo rock u vlastitoj produkciji, a trenutno pregovaraju sa izdavačkom kućom Croatia Records o potpisivanju ugovora za snimanje singla. Nakon toga slijedi snimanje demo albuma o vlastitom trošku, što je neophodno kako bi se pozicionirali na pretrpanoj rock sceni.

Isključivo vlastite pjesme

Iako osnovani prije pet godina, u Šibeniku ne sviraju često, kažu, ne žele dosaditi publici. „Bar smo 20 puta svirali u Šibeniku, sad namjeravamo odraditi gaže u Zagrebu, Splitu i Zadru, barem radi zabave i samopromocije. Probe variraju, prije smo se nalazili svaki dan, ali bilo je perioda kad se nismo nalazili i po tri mjeseca. Sad ćemo se trgnut i preko ljeta vježbati  bar dva puta tjedno, unatoč tome što svi radimo“, kaže gitarist Frane Gulin. Prostor za probe dijele sa još jednim šibenskim bendom u garaži na Baldekinu: „Probu je teško opisati, nemamo jednu osobu koja piše nove pjesme, krenemo svirati i svi zajedno radimo novu stvar, jedan krene s melodijom, a ostali se ubacuju“, objašnjava Milan princip po kojem nastaje ŠI rock. Dodaje kako su prije svega ekipa i dobri prijatelji, a potom rock bend, što im uvelike olakšava posao.
O konkurenciji, ostalim šibenskim rockerima poput Ti Ritu Piri Pipa i Kost i kože imaju samo pozitivne riječi. „Sve su to dobri bendovi, Šibenik je uvijek imao dobre muzičare, Ti Ritu Piri Pip su vrhunski muzičari, ali svi imamo drugačiji zvuk. Neki od njih sviraju obrade,a mi pišemo i izvodimo isključivo svoje pjesme“, zaključuje Mazalin.

Foto i video: Ivan Huljev
 

Iz kategorije: Kultura