Datum objave: 05. Listopad 2023

KUĆA UMJETNOSTI ARSEN/ Dramsku sezonu otvara 13. listopada kazališna romansa "Ljubavna pisma" s Markom Torjancem i Slavicom Knežević

Diana Ferić
Diana Ferić

Najizvođenijom kazališnom ljubavnom pričom na svijetu, dirljivom i duhovitom kazališnom romansom Ljubavna pisma u izvedbi  Kazališta Planet Art bit će 13. listopada otvorena dramska sezona u Kući umjetnosti Arsen u Šibeniku. Riječ je o predstavi koja puni kazališta diljem Hrvatske. 

 
 
 
Tu je  prekrasnu ljubavnu priču napisao plodni  američki dramatičar A.R. Gurney. Tekst je premijerno izveden 1988. godine na Broadwayu te je iste godine nominiran za Pulitzerovu nagradu za dramu. Od tada je taj jedinstven dramski tekst izveden nebrojeno puta po cijelom svijetu, a u glavnim ulogama okušala su se velika glumačka imena poput Kathleen Turner, Williama Hurta, Mela Gibsona, Gerard Depardieua, Anouk Aimee, Sissy Spacek, Sigourney Weaver, Elizabeth Taylor i drugih.  
U Hrvatskoj je ovaj tekst praizveden prije dvadeset godina u Teatru u gostima, a uz Anu Karić u ulozi Melisse, u ulozi Andyja nastupali su Relja Bašić, Boris Buzančić i Boro Miholjević. 
U najnovijoj produkciji Kazališta Planet Art, snažnim glumačkim postavama ovog kazališnog klasika pridružuju se Slavica Knežević i Marko Torjanac koji predstavu potpisuju i kao redatelji te autori dramaturške prilagodbe. 
Predstava Ljubavna pisma priča priču o Andrewu i Melissi, prijateljima iz djetinjstva čije dopisivanje počinje još za vrijeme nastave još u osnovnoj školi, a nastavlja se cjeloživotnom razmjenom pisama. I dok njihovi životi idu različitim smjerovima, kroz pisma progovaraju o  nadama, željama, snovima, pobjedama i porazima. Andrew postaje uspješan odvjetnik i političar dok se Melissa okreće umjetnosti i porocima. Kamo ih vodi slučajan susret nakon mnogo godina? Je li moguć popravni iz ljubavi? I jesu li, nakon toliko godina, njih dvoje iste osobe kao one iz pisama? Provjerite u petak 13. u Kući umjetnosti Arsen.  
 
„Predstava Ljubavna pisma na prekrasan će način publiku u Arsenu uvesti u jesensku sezonu! Bezvremenski kazališni klasik svojom će toplinom, uz obilje životnog humora, izmamiti i poneku suzu kao i sjećanje na velike skrivene ljubavi koje svatko od nas nosi u sebi. Predstava je ujedno uvod u bogat i kvalitetan program koji će, vjerujemo, tijekom nadolazećih zimskih mjeseci publiku željnu kulture ponovno okupiti i zbližiti u Kući umjetnosti Arsen“, poručuju iz Tvrđave kulture koja upravlja Kućom umjetnosti Arsen.  
Ulaznice su po redovnoj cijeni od 11€  dostupne online, u City Pointu i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen. Za članove Kluba prijatelja cijena je 9€, a popust ostvaruju na fizičkim prodajnim mjestima uz predočenje važeće članske iskaznice. 
Iz kategorije: Kultura