Datum objave: 22. Rujan 2023

OTVORENE 3. ŠKURE / Šibenska publika je još jednom pokazala da se ne boji kulture

Diana Ferić
Diana Ferić

U Šibeniku je sinoć svečano otvoren 3. Međunarodni festival suvremene književnosti Šibenske književne ure (ŠKURE) koji će trajati do 23. rujna, aprogrami će se održavati na nekoliko gradskih lokacija – na Maloj loži, u Gradskoj knjižnici 'Juraj Šižgorić' i u Kući umjetnosti Arsen. Publika će slušati i sudjelovati u razgovorima s piscima i spisateljicama te u predstavljanjem knjiga i čitanju poezije.

Šibenik je još jednom pokazao kako se ne boji kulture”, rekla je Olja Runjić otvarajući i službeno treće izdanje Šibenskih književnih ura pred odlično popunjenim gledalištem.

Nakon kratkog obraćanja glavne organizatorice Škura, Olje Runjić, predstavljen je najnoviji roman Roberta Perišića ‘Brod za Issu‘. Autor zbog korone nije moga doći na promociju, a knjigu je predstavio srpski književnik i književni kritičar Vladimir Arsenić, dok je glumac Milivoj Beader čitao ulomka iz romana.  U nastavku večeri predstavljena je zbirka priča ‘Noć na zemlji‘, a Miljenko Jergović i Đurđica Čillić predstavili su knjige uglednog poljskog književnika Zbigniewa Herberta. Prva večer Škura posvećen je Marku Vešoviću koji je nedavno preminuo. 

Cijeli program možete pogledati ovdje

 

Iz kategorije: Kultura