Datum objave: 07. Rujan 2023

KLAPA SKRADINKE / Klapa „Skradinke” slavi 25. rođendan. Slavljenički koncert ima večeras u Skradinu.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Ženska klapa „Skradinke” slavi 25. rođendan. Slavljenički koncerz održava večeras u Skradinu na Trgu Male Gospe u u 20.30 sati, a feštu će uveličati klapa Hrvatske ratne mornarice „veti Juraj”.
K
lapa Skradinke” osnovana je 1998. godine, a od tada je njen umjetnički voditeljIvo Mikuličin, koji je za „Skradinke” napisao niz pjesama kao što su autor „Krka stara mati” i „Scardono moja stara", poručile su Skradinke. „Skradinke” su tijekom proteklih 25 godina dobile mnoge nagrade za svoje vrhunske interpretacije u Omišu, Kaštelima, Sinju i drugim etabliranim festivalima, a gostovale su i u inozemstvu Švedskoj, Austriji, Njemačkoj, Sloveniji, BiH...
Klapu „Skradinke” kao specifičnu glazbenu i umjetničku pojavu definirao je Zoran Ševerdija koji je o njoj rekao:

Od prvog nastupa na Omiškom festivalu „Skradinke” su dosljedne svom posebnom zvuku i glazbenom putu. U intonacijama, koje preferiraju zrele ženske glasove, one pjesmom pričaju o neskrivenoj ljubavi prema rodnom kraju. Gotovo su nepogrešive u odabiru pjesama i obrada. Od izvornih napjeva do novih skladbi. Od duhovnih pjesama do obrada dalmatinskih šlagera.

Iz kategorije: Kultura