Datum objave: 01. Srpanj 2023

NE SMETA MU NI KIŠA / Međunarodni festival djeteta u punom sjaju i pod kišom, Vijetnamci oduševili na ljetnoj pozornici

Diana Ferić
Diana Ferić

Narodno kazalište lutaka iz Vijetnama u petak navečer nikog na ljetnoj pozornici ispred katedrale sv. Jakova u Šibeniku nije ostavilo ravnodušnim. Dapače. Predstava kakvu gledatelji, mali i veliki, nisu mogli vidjeti nigdje dosad u Hrvatskoj, oduševila je brojnu publiku koja se nije prepala tamnih oblaka koji su se sinoć nadvili nad 63. Međunarodnim dječjim festivalom. Tako je zadnjeg dana lipnja, Festival djeteta u Šibeniku, vođen gostima iz Vijetnama, zasjao punim sjajem, čarolijom tipičnom samo za njega. I sve to planira ponoviti ove subote, 1. lipnja, s kišom ili bez jer jer Ured MDF-a pri Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku osmislio plan B u slučaju da kiša pokvari program najavljen za ovu subotu.

Tako će program dječjeg zbora Cvrčak i njihovih gostiju umjesto na Poljani biti održan u Šibenskom kazalištu u 19 sati, a na isto mjesto u slučaju kiše seli i program Dječji vrtići „Moj vrtić gradu Šibeniku“. Predstava „Pretci“ kazališta iz Vijetnama ostaje na ljetnoj pozornici jer kišne kapi kazališnoj izvedbi u bazenu dodat će čaroliju više. Prateći program pripovjedanja „Jagor“ umjesto u Ulici sv. Krševana, u slučaju kiše, bit će održan pod voltom Osnovne škole Fausta Vrančića u 19.30 sati. Filmski program na Gorici seli u Kuću umjetnosti Arsen u 21.15, a za točnije i pravodobne informacije pratite društvene mreže Međunarodnog dječjeg festivala – Facebook i Instagram jer program ulica i trgova kao i disperzija u Vodicama odluku o održavanju donijet će u zadnji tren pa će se ovisno o vremenskim prilikama održati ili neće. „Vrijeme do početka programa, roditelji, iskoristite u druženju sa svojim djecom. Igrajte se i razgovarajte. Pričajte s djecom o predstavama koje ste dosad pogledali, iskustvima i dojmovima koje ste dobili i skrenite najmlašima pozornost na pristojno ponašanje u publici –pljeskanje i smijenje obvezno, hranu, piće i mobitele, trčanje po pozornici za vrijeme predstave odgodite za nakon. Izvođači će vam biti zahvalni, a vaši dojmovi će biti još i bolji“, poruka je festivalaca.

Program 63. MDF-a pratite i na www.mdf-sibenik.com

 

 

Subota, 01. srpnja na 63. MDF-u u slučaju da kiše ne bude:

16:00h, 3. NOGOMETNI TURNIR "ZDRAVO MALENI JOSE BEGE 2023."

Prateći program

1. - 2. srpnja

2012. godište ( i mlađi)

TEREN "KRŠ" Zablaće, Šibenik

18:00 h, Trg kralja Držislava

FACEPAINTING

Prateći program

IZVOĐAČ: Nina Šalov, Zagreb

TRAJANJE: Svaki dan od 18:00 do 21:00

UZRAST: za sve uzraste

 18:30 – 21.30h, Trg Ivana Gorana Kovačića

TOMBS CREATIUS

Program trgova i ulica

XICS DEL XURRAC -16 DRVENIH IGARA

Zasučite rukave i pridružite se izgradnji prekrasnih drvenih tornjeva inspiriranih katalonskom tradicijom 'Castellsa' ili ljudskih tornjeva. Tombs Creatius stvara zamršene drvene interaktivne igre i instalacije koje su zabavne za cijelu obitelj.

PUCK CINEMA CARAVAN

Igraonica je plod suradnje između Tonija Tomasa, kreatora filma Tombs Creatius i Carlesa Porta, umjetnika, grafičkog dizajnera i redatelja animiranog filma. Puck je karavana pretvorena u malo kino u kojem se prikazuje uzbudljiva kolekcija kratkih autorskih animiranih filmova.

 19:00h, Trg Poljana

CVRČAK I GOSTI

Dječji zbor Cvrčak, Šibenik

Gosti: Dječji zbor Lovranske črešnjice, Lovran, Etno igraonica Balarin, Šibenik, DV Smilje, Šibenik, DV Šibenska maslina, Šibenik

 19:30h, Ulica svetoga Krševana, poviše Medulića

JAGOR

Prateći program

Program pripovijedanja na otvorenom

20:00h, Trg Poljana, Šibenik, početak ispred zgrade HNK u Šibeniku

KLAUNSKE ŠETNJE I VARIJACIJE

Program trgova i ulica

Klaunska predstava.

Tri klaunska lika s početka prošlog stoljeća slučajno zalutavši na ulice Šibenika pokušavaju se na sebi svojstven način snaći u zbrci i gradskoj vrevi, i usput ako je moguće nešto čalabrcnuti.

Početak ture Trg kralja Držislava (ispred Kazališta).

20h, Trg Poljana

MOJ VRTIĆ GRADU ŠIBENIKU

Prateći program

DV Žižula, DV Osmijeh, DV Sunce

20:30h, Trg kneza Branimira (Đardin), Vodice

Ritam sela, Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku

Prateći program

Lutkarska predstava

21:00h, Trg Republike Hrvatske

ANCESTORS / PRETCI

Dramski program

IZVOĐAČ: Vietnam National Puppetry Theater

TRAJANJE: 50 minuta

UZRAST: Za sve uzraste

 

21:15h, Gorica -Ulica don Krste Stošića

UZBUNA NA ZELENOM VRHU

Filmski program

REDATELJ: Čejen Černić

ŽANR: detektivski, avanturistički

GODINA: 2017.

Iz kategorije: Kultura