Datum objave: 14. Travanj 2023

PRAZNICI S JAGODICOM BOBICOM / Djeca četiri dana uživaju u Kući Arsen u kreativnim radionicama, predstavama i pričama

Diana Ferić
Diana Ferić

Kreativno izražavanje, stjecanje novih vještina i znanja, ali i urnebesnu zabavu pružio je djeci program „Praznici s Jagodicom Bobicom” koji se od ponedjeljka 11. travnja održava u Kući umjetnosti Arsen, a osmislila ga je i provodio ga s djecom Jagoda Sablić, spisateljica i lutkarica. Djeca su, kako su nam kazala, u svemu uživala, a Jagoda ih je osvojila svojom neposrednošću i vedrinom. Osjećaji su uzajamni jer je i autorica vrlo zadovoljna kako su djeca prihvatila sve što im je, uz njihovo sudjelovanje, pokazala.

 
 
„ Jednostavno uživam u druženju s njima. Potvrdilo se i ovog puta da djeca rado prihvaćaju emocije koje im pružam i sadržaje koje sam osmislila te da u svemu žele aktivno sudjelovati”, kazala nam je.
Program je započeo kvizom o poznavanju  lika i djela  Arsena Dedića, Šibenika i NP Krka.  "Krka".Prvu nagradu i to knjige Jagode Sablić i monografiju NP „Krka”  dobili su "Funcuti" Drugu nagrada -knjige  Mozgalice  i pitalice za mudre dječje glavice osvojila a je kviz grupa $W, a treći su bili mali kvizaši koji su nastupili pod imenom „Mi”.
 
 
Drugog dana je održana kreativna radionica na kojoj su djeca izrađivali bubamare i pčelice, a Jagoda im je potom prikazala svoju kratku predstavu u zaljubljenoj pčelici Maji i njezinom Pavi te je zapjevala i zaplesala s njima. Jučer su na rasporedu bile njezine dvije lutkarske predstave, a iznenađenje je bio nastup mađioničara Kaspera.
 
Danas se u sklopu tog programa održava Veseli petak. Djeca će slušati bajke i druge priče iz autoričinog bogatog i nagrađivanog opusa priča za djecu, a nakon toga će plesati i pjevati. Posljednjeg  dana 15. travnja bit će postavljena Jagodina izložba „Čarobni svijet mora i morskih dubina”. Bit će izložene autoričine slike  i maketa s morskim motivima – ribama, hobotnicama i sirenama uz pjesme o Šibeniku.
 
Zanimljivo je da je na radionici bilo i nekoliko djece iz Zagreba i Koprivnice koja provode praznike u Šibeniku kod baka i djedova. „Baš smo sretne što nas je teta dovela na ove radionice jer uživamo s našoj Jagodicom Bobicom i super se zabavljamo””, kazale su nam dvije sestre iz Zagreba.
 
Organizator ovog programa je Javna ustanova Tvrđava kulture odnosno njezina Kuća umjetnosti Arsen,a smisao je ispuniti djeci kreativnim aktivnostima i zabavom proljetne  praznike. Jagoda Sablić iznimno je zadovoljna načinom na koji su podržali njezin program i pružili joj sve što je tražila i planirala. „Ljudi koji rade u Arsenu su tako srdačni, okretni i ništa im nije teško. Funkcioniraju kao sat”, pohvalila ih je.
Iz kategorije: Kultura