Datum objave: 08. Rujan 2019

FOTO: Modna revija šibenskih obrtnika u šibenskom kazalištu,modnom pistom prošetao i dogradonačelnik Rakić

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenskim obrtnicima - modnim dizajnerima, dizajnerima nakita i frizerima ne manjka inovativnosti i kreativnosti kako je potvrdila i sinoćnja modna revija "Figurin" na kojoj su se predstavili,  u organizaciji Udruženja obrtnika Šibenik. Umjesto na trgu između Gradske vijećnice i katedrale ta je modna revija održana  na rezervnoj lokaciji, u šibenskom kazalištu u koje su sklonili bojeći se najavljene kiše. Šteta, jer kazališne daske nisu  prikladan prostor za takva događanja i umanjuju im atraktivnost i glamuroznost koja je sinoć izostala.

To je događanej održano u sklopu Sajma u srednjovjekovnom Šibeniku, a obnovljeno je nakon 6 godina.

 

Predstavljeni su avangardni modeli, frizure i nakit, ali i oni srednjovjekovni kakve nose šibenski vodiči na svojim tematskim turama po Šibeniku. Nastupili su  Krojačko-dizajnerski obrt KARMEN Karmen Herceg, ZLATARNA SIMON ČIVLJAK Ljazer Čivljak, Obrt za proizvodnju odjeće LA FABRICA Ankica Lalić, Domaća radinost VEŠTIT Gordana Gole, Frizerski salon BLONDIE Antonija Soža i Frizersko kozmetički studio NINA Nikolina Kimer,KEŠIDOV, SANI DESIGN BY Đina Grbin, GENTLEMEN STYLE, Modni krojački salon ĐINA Damir Ručević i DENI DESIGN Danijel Hrg, a kao gosti svoj su nakit predstavili Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar-mentor Sandra Bačić i Škola likovne umjetnosti Split-mentor Suzana Škojo.

 

Modne kreacije nosile su šibenske manekenke,  maneken kod predstavljanja muške odjeće Gentlmen Style bio je i šibenski dogradonačelnik Paško Rakić. 

 

Za koreografiju su bile zadužene Zorana Mihelčić i Plesni teatar SJENE te Ljiljana Stamenković. Glazbeni gosti bili su brat i sestra Antonio i Nina Perina te Sara Škugor ,a program su vodili Ana Radišić i Dorijan Klarić, voditelji RTL -a, inače šibenska dica.

FOTO:Ante Baranić i Diana Ferić
 

Iz kategorije: Kultura