Srijeda, 21 Kolovoz 2019 11:05

Organizatori kažu da je festivale na Martinskoj ove godine posijetilo 15 000 ljudi

Napisala: 
Organizatori kažu da je festivale na Martinskoj ove godine posijetilo 15 000 ljudi

Prošlog vikenda završena je lijepa glazbena priča koja se odvijala ovo ljeto na novoj i jedinstvenoj festivalskoj destinaciji u srcu Dalmacije, na Martinskoj pored Šibenika. Prva sezona Martinske je privukla preko 15 tisuća posjetitelja za vrijeme šest festivala i jednog jednodnevnog događanja, uz zamjetan porast inozemnih gostiju te povećanje broja posjetitelja na svim pojedinačnim događanjima

Prostor nekadašnjeg auto kampa Martinska, te poznato gradsko kupalište uz inicijativu i intenzivnu suradnju Grada Šibenika, Turističke zajednice grada Šibenika i Šibensko-kninske županije te organizatora festivala otvorilo je novu stranicu svoje povijesti. Lokaciju iznimnog potencijala, zajedničkim snagama, "oživjeli" su ovo ljeto festivali Regius, Seasplash, Kanal, Nox, Membrain i Blast i jednodnevni TLM #5 warm up.

 

"Martinska je posljednjih mjesec dana bila mjesto okupljanja brojnih glazbenika, kreativaca, umjetnika iz svih krajeva, a posjetitelji su osim u raznovrsnom glazbenom programu i popratnim sadržajima uživali u predivnoj i netaknutoj prirodi te spektakularnom pogledu na naš grad. Vjerujem kako su organizatori svih šest festivala, koliko ih se izmijenilo kroz srpanj i kolovoz na Martinskoj, zadovoljni polučenim uspjehom, a nas posebno veseli što se projekt realizirao uz izuzetnu suradnju svih sudionika", rekao je Željko Burić, gradonačelnik Grada Šibenika.

 

Prva sezona na Martinskoj započela je s Regius festivalom čije je deveto izdanje održano 12. i 13. srpnja i time svečano otvorio ovo okupljalište za sve ljubitelje dobre zabave i dobre glazbe. Kroz vikend su se na pozornicama izmijenili Električni orgazam, Eyesburn, Zoster, Sajsi MC, Stoka, Cold Snap, Them Moose Rush, Piknik Park i brojni DJ-i. Dnevni program obogaćen je radionicom Acroyoge, hodanjem na slacklineu i sličnim zabavnim aktivnostima. Vikend nakon, u Dalmaciju po prvi put je stigao Seasplash festival i to sa svojim 17. izdanjem.

 

Najdugovječniji hrvatski festival posvećen soundsystem kulturi ove je godine prvi put imao i koncert otvorenja, koji je održan 17. srpnja na prekrasnoj pozornici tvrđave Sv. Mihovila u Šibeniku. Nakon toga festival se preselio na Martinsku gdje je kroz četiri dana ugostio neke od najvećih svjetskih velikana dub, roots i bass glazbe među kojima su se našli Lee Scratch Perry, Mad Professor, Dub Pistols, Vibronics, Edo Maajka, High5 i još preko 30 izvođača. Svaki festival ovog ljeta održan na Martinskoj posjetiteljima je osigurao besplatno mjesto u kampu, pa je jednako tako bilo i na Seasplashu. Dnevni program su obogatile i brojne radionice, poput yoge, DJ radionice, video produkcije i intuitivnog udaraljkanja.

 

 

Objavljeno u Kultura i zabava
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!