Datum objave: 17. Kolovoz 2019

Hvala Croatia Recordsu i Večerima šansone što su se potrudili da godišnjica Arsenove smrti u Šibeniku ne prođe nezapaženo

Diana Ferić
Diana Ferić

Zahvaljujući Croatia Recordsu i organizatorima Festivala dalmatinske šansone ipak danas nije šutnjom i ignorancijom u Šibeniku popraćena 4. godišnjica smrti Arsena Dedića, najvećeg kantautora na ovim prostorima koji je puno zadužio i Šibenik. Točno u podne u hotelu Bellevue Croatia Records je predstavila dva izdanja: novo izdanje Arsenovih ranih pjesama među kojima su i one nastale od 1962. do 1964. godine, do sada javnosti nepoznate te pjesme Miše Kovača, nastale od 1962. do 1966. godine. UZ to je Siniša Škarica predstavio izdanje „2. dio Tvornice glazbe“.

 

"Arsenov opus je nemjerljiv - od glazbe koju je sam izvodio, preko glazbe koju je radio za druge, pogotovo svoju suprugu Gabi Novak, do kazališne i filmske glazbe, a Croatia Records je objavila kolekciju koja obuhvaća sve što je izašlo na pločama u razdoblju od 1962. do 1964. godine zajedno s pronađenim snimkama razasutim po tadašnjim republičkim RTV centrima, do sada neobjavljenima na diskografskim nosačima zvuka. Ovo izdanje moglo bi se opisati i kao razdoblje od pjesme "Zapleši twist" do pjesme "Kuća pored mora" ili razdoblje od Igora Krimova do Arsena Dedića.

 

Promocija je bila prvorazredni kulturni i društveni događaj. Malo se gdje na jednom mjestu nađe toliki broj uglednih i značajnih ličnosti s hrvatske glazbene scene. Zahvaljujući značaju knjige i nosača zvuka koji su promovirani, a prije svega važnosti i magnetskoj privlačnosti Večeri dalmatinske šansone u hotelu "Bellevue" našli su se Gabi Novak, Matija Dedić, Siniša Škarica, Zlatko Gal, Ivo Pattiera, Davor Duplančić, Branko Bubica, Frane Bilić, Vojmir Roša, Goran Baranović Miš, gotovo cijela Grupa "Mi" i cijela plejada šibenskih glazbenika.

Knjigu i nosače zvuka predstavili su domaćini Dušan Šarac i Branko Viljac, a svojim su djelima izravno i uzajamno govorili Zlatko Gal, Siniša Škarica i direktor diskografske kuće "Scardona" Branko Paić.  

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3