Datum objave: 20. Svibanj 2019

Kreću upisi u radionice ovogodišnjeg MDF -a, prvi put i online

Diana Ferić
Diana Ferić

Prvi put otkako je Međunarodnog dječjeg festivala djecu se na festivalske radionice može upisati putem online upisa na www.mdf-radionice.com,a upisi počinju u četvrtak, 23. svibnja, priopćili su danas iz Press ureda Festivala. Ipak, ostavljena je mogućnost fizičkog upisa, odnosno osobnim dolaskom u Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku.

 

Ovogodišnji Festival djeteta nudi 42 različite radionice za brojne uzraste, a kroz radionički program ovog lipnja proći će i majke s bebama. Za njih je pripremljena radionica 'Jupi beba –Moj prvi festival' za bebe od 6 do 12 mjeseci.

 

U ponudi su, između ostalih, tekstilne radionice, drvodjelska radionica, radionica izrade nakita, ekološke radionice, glumačke i likovne. Svako dijete može upisati jednu radionicu, a ove godine u festivalske radionice upisat će se preko 900 djece! Sve njih kroz čaroban svijet stvaralaštva i učenja na zabavan način vodit će renomirana imena iz Hrvatske, Japana te Italije i Crne Gore, da nabrojimo samo neke od zemalja.
Online upisi kreću u četvrtak, 23. svibnja, u 10 sati, i traju do 31. svibnja, ili dok se ne popune sva mjesta. Fizičko upisivanje djece u radionice osobnim dolaskom u atrij

 

Šibenskog kazališta bit će 23. i 24. svibnja, od 10 do 12 sati te od 18 do 20 sati.
Činjenica da Međunarodni dječji festival u Šibeniku u svom 59. izdanju konačno nudi mogućnost upisa djece u radionički program internetskim putem korak je naprijed za

 

Festival i poseban ponos festivalcima koji su na ovom dijelu radili!
'Na ovaj smo način roditeljima koji ne žive u Šibeniku, a koji redovito svoju djecu šalju rodbini na more da bi sudjelovala u festivalskom programu, olakšali upis djece u radionički program. Isto tako, mislili smo i na one koji možda, nažalost, nemaju pristup internetu da upišu djecu i omoguće im da budu važan kotačić u stvaranju čarobne atmosfera po kojoj je naš Festival poznat', poručio je ravnatelj šibenskog HNK i prvi čovjek MDF-a, Jakov Bilić.

 

Podsjetimo, 59. Međunarodni dječji festival u Šibeniku počinje 15. lipnja, a otvorit će ga predstava 'Knjiga o džungli' u izvedbi poljskog kazališta Baj Pomorski. Nakon toga, djecu i sve odrasle koji nisu zaboravili na dijete u sebi, kroz 14 dana očekuju brojne predstave na otvorenim pozornicama i u kazalištu, zabave na ulicama i trgovima, filmski i radionički program. Šećer na kraju je predstava 'Djevojčica koja je previše čitala' u izvedbi Učilišta Zagrebačkog kazališta mladih s kojim će se festivalska zastava 29. lipnja spustiti na godinu dana.

 

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3