Datum objave: 03. Travanj 2019

Hrvatsko - makedonska tangenta vodi u Skopje šibenske pjesnike i pisce

Diana Ferić
Diana Ferić

Skupina pjesnika i pisaca iz Šibensko-kninske županije boravit će od 5. do 8. travnja 2019. u Skopju, u Republici Sjevernoj Makedoniji .u Skopju gdje će se družiti sa svojim makedonskim kolegama.

Inicijator i organizator susreta je nevladina udruga "Hrvatsko-makedonska tangenta" iz Šibenika.

"Planirano je više susreta iz domena i diskursa kulture i književnosti, te druženje sa istaknutim ličnostima iz sfere "kulturnog turizma". Hrvatskim kolegama će biti pokazane i predočene vrijednosti iz makedonske povijesne arhive te ukazano na aktualni društveno-politički ambijent", kažu u tom društvu. Susrest će se i s predstavnicima hrvatske dijaspore u Skopju, a zanimljivo je da je veleposlanica RH u Sjevernoj Makedoniji porijeklom iz Šibenika.

Taj je posjet organiziran uz potporu Agencije za iseljenike, Agencije za promociju i podršku turizma, Općine "Kisela Voda", veleposlanstva Republike Hrvatske te Općine Primošten .

U Skopje putuju Nikola Urukalo, Mladen Truta, Duška Krnjić, Dinko Škevin, Edita Vlahov uz podršku i "logistiku" predsjednika "Hrvatsko -makedonske tangente" Saše Georgievskog, dopredsjednika Davora Šiška, Frosine Parmakovske, predsjednice Komisije za kulturu, i ambasadora Ljupca Arsovskog, predsjednika Komisije za međunarodne odnose i diplomaciju.
 

Iz kategorije: Kultura