Datum objave: 26. Ožujak 2019

Mladi Luka Villazon otvorio svoju izložbu cvjetnih instalacija, prvu izložbu cvijeća u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Najglazbeniju i sigurno najraspjevaniju izložbu ikada, priredio je večeras u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića u Šibeniku glazbenik i florist, 23 - godišnji Luka Čular Villazon koji je izložio svoje cvjetne instalacije inspirirane šibenskom biljkom mirtom nazvavši ju "Šibenski stari cvit.".

Sve je međutim bilo popraćeno izvedbama vodičkog mješovitog zbora Lira  kojemu i sam pripada, a njegov je životni moto spajanje glazbe cvijeća. Zborom je dirigirao Borna Erceg.

Luka je cvjećarstvo izučavao u šibenskoj Strukovnoj školi, u klasi poznate šibenske floristice Vinke Karađole Cvite koja mu je večeras pomogla otvoriti izložbu,a kojom je, kako i sam priznaje bio opčinjen kao dijete dok je dolazio u njezinu cvjećarnicu i ostala mu je uzor do kraja. Svojoj je profesorici  poklonio zadnju glazbeni broj na večerašnjem otvaranju izložbe "Neka cijeli ovaj svijet" iz mjuzikla Jalta, Jalta, ali bio je istodobno odličan završetak otvaranja izložbe koji je raspjevao sve nazočne goste. Vinka Karađole bila je dirnuta. "Moje je srce večeras veliko kao avion. Ovo je prva izložba jednog cvjećara u Šibeniku", kazala je. Na otvaranju je govorila i Zdenka Bilušić, voditeljica Centra za vizualnu kulturu Gradske knjižnice.

I kada smo misli da će se ta izložba, što je već previše, konzumirati očima i ušima uslijedilo je iznenađenje - na zakusci su bili ponuđeni i jestivi cvjetovi koje je izradio Lukin otac silno ponosan na svog sina i njegovu izložbu.
   

Iz kategorije: Kultura