Datum objave: 15. Veljača 2019

"Arsenov fenjer" u šibenskom teatru večeras palili šibenski glumac i šansonjer Šime Bubica

Diana Ferić
Diana Ferić

Projekt novopečenog ravnatelja šibenskog teatra Jakova Bilića pod nazivom "Arsenov feral" kreće večeras poetsko - šansonjerskim programom šibenskog glumca Šime Bubice

"Već neko vrijeme pripremam taj program koji sam imao u planu održati upravo u prostoru poput šibenskog kazališta. On je najprimjereniji šansonama koje ja na koncertima izvodim. Sve je trebalo brzo organizirati jer uskoro će svijetlo dana ugledati i moja najnovija pjesma i video spot. No iskreno, nisam imao u planu da moj prvi koncert takvog tipa bude u Šibeniku. Moj Šibenik i moje matično kazalište trebalo je biti “šećer na kraju”, ali jedan dan mi je prišao “glavni krivac" Arsenovog feral, moj dragi kolega i prijatelj, sada ravnatelj HNK Šibenik Jakov Bilić koji je htio da samostalnim koncertom otvorim otvorim “Arsenov feral”. Dakle, njegova zamisao je bila da se u kazalištu odvijaju razna događanja, koja u skoroj budućnosti sele u “Brešanovu sobu" i sva pod istim imenom "Arsenov feral". Jako me veseli ova večer", kaže Šime Bubica.

 

Riječ je o projektu koji bi se, prema izvornoj zamisli trebao događati u "Brešanovoj memorijalnoj sobi" koje nema ni na vidiku, a dok ona ne bude uređena u nekadašnjoj kazališnoj kavani glumit će ju foaje šibenskog kazališta.

 

Bubica ne skriva zadovoljstvo zbog toga što upravo on otvara projekt posvećen njegovom glavnom uzoru,

"Ako sam ikada u životu imao kakvog uzora u glazbi i umjetnosti općenito je zasigurno Arsen. Veseli me činjenica da je ovaj projekt inicirao novi ravnatelj HNK Šibenik za kojeg mogu reći da je prava osoba na pravom mjestu i koji uživa moju punu podršku. Posebno sam emotivno vezan uz Arsena. Znam ga otkad sam se rodio. Život je, eto, htio da sam zadnja dva dueta i spota snimio upravo s Arsenom", kaže on.

 

Na koncert koji počinje u 20 sati publika će imati prilike sjetiti se starih šansona - Arsena, Brela, Fabrizia De Andre, Gina Paolija i mnogih drugih, a naravno bit će tu i poezije. Šimu Bubicu će na klaviru pratiti Kristina Pešić ,a na gitari Ante Stošić. Gošća večeri je šibenska sopranistica Tea Slavica.

Prostor je malen i ulaznice su odavno rasprodane, ali sigurno će biti i onih koji će ovaj događaj odgledati i odslušati na nogama.
 

Iz kategorije: Kultura