Datum objave: 01. Veljača 2019

Noć muzeja:Radionice, predavanja, glazba i spiza

Diana Ferić
Diana Ferić

Manifestacije „Noć muzeja" održava se večeras i u Šibeniku,a šibenski muzej radid će do 1 sat.

Tema ovogodišnje „Noći muzeja“ je „Muzeji – inovacije i digitalna budućnost“ kojoj se Muzej grada Šibenika prilagodio predstavljanjem aplikacije – vodiča kroz Muzej i elektronskom glazbom.

U prostoru Stalnog postava muzeja, u 17:00 sati počinje radionica za djecu „Tko će brže“ koja će trajati do 18:00 sati, a koncipirana je i kaoradionica potrage za raznim predmetima u Muzeju.

U Dvorani za povremene izložbe od 18:00 sati do 01:00 sat u noći, bit će predstavljena izložba „Brodolom Mijoka – probuđena tajna Murterskog mora“ uz interaktivnu video projekciju.

U istoj dvorani od 17:00 – 21:00 sat održat će se radionica za djecu.

Stalni postav Muzeja bit će moguće razgledati od 18:00 do 18:45 sati uz stručno vodstvo kustosa. Od 18:45 do 19:00 sati u Atriju Muzeja bit će prezentirana mobilna aplikacija, odnosno audio vodič kroz stalni postav Muzeja grada Šibenika.

U Atriju Muzeja održat će se predavanje Vesne Zmaić Kralj „Brodolom Mijoka – probuđena tajna Murterskog mora“.

Početak je u 19:00 sati.

Na Trgu Republike Hrvatske održat će se gastronomsko druženje u organizaciji šibenske TV emisije „Gurmanske ćakule“.

Početak je u 19:30 sati, a druženje će trajati do 21:30 sati.

Foto:ŠibenikIN

U Muzeju grada Šibenika u „Noći Muzeja“ glazba će se slušati „na dva floora“. Za glazbu u Atriju zadužen je Mate Skračić a svirat će „Adaptive Quartet“. Početak je u 20:30 sati. Na prvom katu Muzeja za DJ pultom bit će „DJ Bake Junior“ inače povjesničar Javne ustanove „Tvrđava kulture“.
Glazbeni dio održava se u suradnji sa šibenskom udrugom Ratcat.

Ove godine „Noć muzeja“ je po prvi put uvrstila u službeni program i elektroničku glazbu kroz jednoipolsatni i glazbeni set šibenskog DJ-a Andrije Bakule.

Za sve koji nisu u mogućnosti posjetiti Muzej bit će osiguran prijenos uživo na stranicama Photo studio 82, Ratcat i Muzej grada Šibenika.

Događanja će biti popraćena 3D mapping projekcijom ispred ulaza u Muzej uz degustaciju kuhanog vina i prodajom muzejskih izdanja po promotivnim cijenama.
 

Iz kategorije: Kultura
Označeno u: