Srijeda, 19 Prosinac 2018 15:06

Kazališna udurga Virko još jednom oduševila male i velike Šibenčane i napunila šibensko kazalište

Napisala: 
Kazališna udurga Virko još jednom oduševila male i velike Šibenčane i napunila šibensko kazalište

Premaleno je bilo šibensko kazališta da bi primilo sve koji su željeli odgledati novu predstavu šibenske kazališne udruge Virko „Mrazova Vreća“ koja je odigrana u sklopu ''Božićnih čarolija“.

''Mrazova vreća'' je prigodna i edukativna, vesela komedija za djecu, koja ukazuje na odnos koji se uspostavlja u vrijeme darivanja između Djeda Mraza (Božićnjaka), djece i roditelja, i koja na komičan, ali ujedno i poučan način ,pokazuje situacije u kojima se gotovo sva djeca znaju naći. Nastupilo je 25 malih glumaca pučkoškolaca. Za tekst i prepjeve zaslužan je Sergej Mioč, a redateljica je Jelena Žurić, inače pedagoginja u Virku. Kostime je izradila, Željka Erak, a glazbu je napisao Ivo Lesić, a za ton i svjetlo je zaslužan Frane Celić. Tu su predstavu poklonili šibenskoj djeci za nadolazeće blagdane i s obzirom na složenost predstave, plesne i glazbene sekvence nije im baš bilo svejedno kako će sve ispasti. Na kraju su zadovoljni i izvođači i publika.

Malo su razočarani što njihov nastup, koji je pratilo više od 350 gledatelja, nije bio uopće medijski popraćen i što je to ostalo u sjeni kobasica i kuhanog vina na Adventu na kojem su bile kamere, a oni su ispali nevidljivi.

Unatoč velikom interesu tu predstavu više ne mogu prikazati u šibenskom HNK –u jer je svakog dana zauzeto zbog drugih programa.

Virkići su najmlađe razveselili i ''Čudnovatim snjegovićem'' kojeg su izveli dva puta na Adventurici, u galeriji Matija. 

Dramska udruga Virko  postoji već 15 godina. Ponosni su na generacije mladih ljudi koje su kroz godine prošle kroz njihove radionice, a neki od njih su danas uspješni šibenski glumac kao što je Jakov Bilić, a neki studiraju na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Kroz Virka je sve te godine prošlo više od 750 djece i mladih.

Objavljeno u Kultura i zabava
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!