Datum objave: 18. Prosinac 2018

Svečana skupština ŠNG-a uz 170. rođendan i posebna priznanja aktivnim članovima s najduljim stažem

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenska narodna glazba održala je danas u Gradskoj vijećnici svoju godišnju skupštinu u posebno svečanom tonu jer su ove godine proslavili 170. rođendan. Tim povodom posebne povelje dobili su oni s najdužim stažem u čemu prednjači Boris Štrkalj s 54 godine članstva u ŠNG –i, Darko Gulin koji također broji više od 50 godina, Ljubo Šokota koji je obilježio 50 – godina te po stažu najstarija sviračica Branka Ninić koja je u ŠNG –i već 40 godina.

 

Na svečanosti su bili i predsjednik Hrvatskog sabora kulture Josip Barišić i Denis Jelušić, predsjednik udruge puhačkih orkestara sjeverne i srednje Dalmacije. Posebno iznenađenje glazbarima su priredili polaznici dječjeg vrtića Građa koji su im pripremili poseban skeč u znak zahvale za to što s njima već dugo surađuju.

 

Šibenska narodna glazba najstarija je šibenska kulturna udruga. Generacije Šibenčana prošle su kroz redove orkestra, koji je s vremenom postao dijelom identiteta grada, čuvajući tradiciju muziciranja i promovirajući glazbenu priču Šibenika i okolice. Svirao je orkestar pred brojnim državnim poglavarima, nizom velikana iz hrvatske povijesti, uz nastupe na brojnim međunarodnim festivalima i smotrama s kojih su se vraćali s nagradama i priznanjima, pokazateljima upornosti i kvalitete.
U gradu orkestar uživa veliku popularnost, i predstavlja svojevrstan brend, koji donosi sinergiju glazbe, kulture i povijesti grada.

FOTO:Ante Baranić
 

Iz kategorije: Kultura