Utorak, 20 Studeni 2018 10:07

Večeras u HNK Šibenik besplatna projekcija dokumentarnog filma "Pope, vrati se"

Napisala: 
Večeras u HNK Šibenik besplatna projekcija dokumentarnog filma "Pope, vrati se"

Flim “Pope, vrati se” (2017.) redatelja Tonija Volarića koji govori o poznatom splitskom pjesniku i novinaru, pokojnom Momčilu Popadiću, prijatelju Šibenika i Međunarodnog dječjeg festivala bit će prikazana večeras, na godišnjicu njegove smrti u zgradi Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku, u organizaciji Kinokluba Šibenik.


Taj najgledaniji dokumentarni film godine premijerno je prikazan u Blatu na Korčuli, zatim u Splitu, Zagrebu i mnogim drugim hrvatskim gradovima.
Bio je na većini prestižnih festivala u zemlji i regiji, rušio rekorde posjećenosti ljetnih kina, a dobitnik je i posebnog priznanja ovogodišnjeg DORF-a.
Film oslikava lik i djelo legendarnog splitskog pjesnika i osebujnog novinara "Slobodne Dalmacije" Momčila Popadića, autora nezaboravnih novinskih reportaža, kao i tekstova za vječne hitove, od 'Oprosti mi pape' i ' Skitnice', do 'Košulje plave' i 'Ča je život vengo fantažija'.
Projekcija počinje u 20 sati, a ulaz je besplatan.


 

Objavljeno u Kultura i zabava
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!