Nedjelja, 07 Listopad 2018 11:10

Izrađen projekt interpretacije šibenskog botuna kao izvornog hrvatskog nakita

Napisala: 
Izrađen projekt interpretacije  šibenskog botuna kao izvornog hrvatskog nakita

Projekt interpertacije šibenskog botuna pod nazivom “Otkopčaj botun” pripremio je Odjel za marketing i komunikaciju Roomor, tvrtke Fed iz Zagreba u suradnji s Muzejom grada Šibenika.

Riječ je o izradi vizualnog identiteta temeljem originalnih botuna iz arhive šibenskog muzeja. Ovim se željelo dočarati filigransku finoću botuna, a sloganom “Otkopčaj botun” – “Unbutton the button” pokazati priču o kulturnoj baštini Šibenika. S muške narodne nošnje nekad, klapskih odijela i danas ovim je projektom botun zaživio i na predmetima uporabne i darovne vrijednosti. Tako je nastala nova priča o botunu, ona o prenošenju baštine kroz dizajn u nove forme i proizvode. Roomor šibenski botun dovodi u šetnju, na plažu, na radni stol, dom i ured kao podsjetnik na Šibenik, jedan od najljepših hrvatskih gradova i najstariji grad na Jadranu. Kolekciju ovih proizvoda može se vidjeti u suvenirnici Muzeja grada Šibenika te kina Europa u Zagrebu, javlja Ministarstvo turizma.
 

Objavljeno u Kultura i zabava
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!