Ponedjeljak, 10 Rujan 2018 09:21

2. KRAPANJSKE TRUBADURSKE VEČERI - Ljepota stihova i glazbe u krapanjskoj noći

Napisala: 
2. KRAPANJSKE TRUBADURSKE VEČERI  - Ljepota stihova i glazbe u krapanjskoj noći

Sinoć su u klaustru crkve sv. Krža na otoku Krapnju održane 2. krapanjske trubadurske večeri, trubadurski festival kojeg je prošle godine u suradnji s TZ Krapanj – Brodarica pokrenuo krapanjski trubadur Svetin Milutin Mačak.

Na ovogodišnjem krapanjskom trubadurskom festivalu nastupili su trubaduri Vedranko Šikić Balara iz Murtera, Igor Lokas i Krešimir Španja iz Vodica, Josip Bašić iz Srime, Tomislav Šimić Šašo i Marinko Miše iz Šibenika te Joso Gracin s Martinske Svetin Milutin Mačak krapanjsko – brodarički trubadur.

Ljepota trubadurskih stihova, glazbe i iskrenih emocija ispunila je krapanjsku noć, a publika je uživala u nekim već poznatim trubadurskim pjesmama, ali i pregršti novih pjesama. Nove pjesme, među kojima je bilo i nekih osobito nadahnutih i emitivno snažnih, pokazale su da se šibenski trubaduru bude i stvaraju te da trubadurstvo postaje svojevrsni suvremeni poetsko glazbeni pokret ukorijenjen u drevnoj trubadurskoj tradiciji.

 

Objavljeno u Kultura i zabava
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!