Datum objave: 08. Kolovoz 2018

Ovogodišnja Musica Appassionata završila odličnim koncertom talijanskog Hathor plectrum kvarteta

Diana Ferić
Diana Ferić

Koncertom Hathor plectrum kvarteta u klaustru samostana svetog Frane završena je sinoć ovogodišnja manifestacija Musica Appassionata. U iznimnom ambijentu koji je kao stvoren za intimne koncerte šibensku publiku oduševio je taj talijanski kvartet koji je izveo kombinaciju klasične glazbe za mandolinu, eksperimentalnu pop glazbu te različite skladbe posebno aranžirane za ovaj sastav, inspirirane klasičnim, napolitanskim repertoarom te filmskom glazbom.

 

I ove s e godine potvrdilo da taj festival klasične glazbe u Šibeniku ima svoju stalnu, odanu publiku. Njegova je specifičnost i što se održava na vjerojatno najljepšim, manjim pozornicama u Šibeniku – na tvrđavi Barone, u klaustru samostana i crkve svetog Frane te u Sokolarskom centru, u kojem se na poseban način spaja klasična glazba sa zvucima netaknute prirode.

 

Taj je kvartet osnovan u talijanskoj regiji Apuliji. Osnovali su ga četvorica glazbenika s idejom da ponovno otkriju mandolinu, tipični tradicijski talijanski glazbeni instrument. Kvartet je nastupio na raznim međunarodnim festivalima i priredbama, a među njihovim glazbenim suradnicima bili su: Antonella Ruggiero, Patty Pravo i Antonio Maggio.


Festival Musica Appassionata održao se ove godine po 11. put, a pokrenut je u spomen na preminulog opernog pjevača Nevena Belamarića
 

Iz kategorije: Kultura