Datum objave: 23. Srpanj 2018

Profesionalnim,autentičnim i istodobno modernim nastupom Lado oduševio publiku na tvrđavi sv. Mihovila

Diana Ferić
Diana Ferić

Bravo, bravo!, uzvikivala je publika nakon gotovo svake plesne točke koju je u nedjelju, 22. srpnja na tvrđavi svetog Mihovila izveo ansambl Lado. Tvrđava je bila dupkom puna, a svi su uživali u profesionalnim izvedbama tog nadaleko poznatog ansambla koji je pjesmom i plesom prošetao po svim krajevima Hrvatske.

Ansambl Lado predstavio se novim programom  „Ideju regruti', nazvanom prema poznatoj koreografiji etnokoreografa dr.sc. Ivana Ivančana, nekadašnjeg generalnog i umjetničkog ravnatelja Ansambla. Posebno snažan pljesak dobili su za prikaz glazbene baštine prominskog kraja i Jezera

 

Publiku je jednako oduševio vrhunski orkestar s 14 članova koji svira, vedro, iskreno i iz duše kao i četrdesetak plesačice i plesači koji istodobno plešu i pjevaju u originalnim nošnjama teškim i do sedam kilograma, a ujednačeni su u svakom koraku. Potvrdili su se još jednom kao vrhunski profesionalci.

 

Sve je autentično i u isto vrijeme moderno režirano. Točke su se preklapale jedna s drugom bez naklona uz modernu produkciju.
 

Iz kategorije: Kultura