Utorak, 10 Srpanj 2018 14:14

Jagoda Sablić je sa svojim je lutkama na Legendfestu ispričala legende Krke

Napisala: 
Jagoda Sablić  je sa svojim je lutkama na Legendfestu ispričala legende Krke

Legendfest, koji je održan prošlog vikenda na Roškom slapu, oduševio je brojne posjetitelje tog dijela NP Krka,a veliko zanimanje, posebno djece, izazvala je lutkarska predstava „ Lutke pričaju legende „Krke“ za koju je tekst napisala i lutke i scenografiju izradila Jagoda Sablić, a govori o tomu kako su zle vještice pretvorile princa Hrvoja u žapca s univerzalnom porukom da ljubav pobjeđuje svako zlo. Uz nju glumile su i Sineva Jurković i Lana Meter. Djeca su bila oduševljena.

U sklopu Legendfesta bile su na Roškom slapu izložene i druge lutke koje je izradila Jagoda Sablić,a koje je prvi put javnosti pokazala na izložbi u Šibeniku, organiziranoj u povodu Svjetskog dana lutkarstva.

Inače Legendfest je na Roški slap doveo brojne radionice, vile i vilenjake tako da je ta dva dana bio pravi raj na zemlji u kojem su odrasli uživali jednako kao i djeca.

Kostime za "žive vile" izradila je šibenska modna kreatorica Karmen Herceg.
 

Objavljeno u Kultura i zabava
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!