Datum objave: 27. Lipanj 2018

Beogradsko kazalište "Pinokio" napunilo Ljetnu pozornicu predstavom "Baroni di makaroni"

Diana Ferić
Diana Ferić


Regionalni kazališni umjetnici obilježili su jučerašnji program MDF –a pa su tako scenom vladali kazalištarci iz Beograda i ulični performer iz Makedonije. Ako je itko sumnjao da hrana može biti zanimljiva i van tanjura, tada svakako mora pogledati predstavu 'Baroni di Makaroni' u izvedbi Kazališta lutaka Pinokio iz Srbije. Zbog te je predstave sinoć Ljetna pozornica MDF-a bila dupkom puna baš kao nekoliko sati ranije gledalište u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku gdje se s nestrpljenjem iščekivala predstava 'Kradljivica ključeva' prijateljskog Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka.

 

Interaktivne igre od recikliranog materijala postavljene u Perivoju Roberta Visianija pobuđuju zanimanje i izazivaju maštu i logiku kao prvog dana festivala. Na ulicama i trgovima izmjenjuju se performeri, a ovih dana glavna zvijezda je Darko Gjurcinovski iz Makedonije.
Mali folkloraši iz Šibensko – kninske i susjednih županija osvojili su srca publike na Novoj sceni, a danas će to isto pokušati učiniti Cvrčak i Balarin. Talijanski kazalištarci uspet će se na daske koje život znače u šibenskom teatru, a Palčica u izvedbi poljskog Kazališta Mask za večeras priprema Palčicu Hansa Christiana Andersena. I to nije sve!

 

Ovogodišnji MDF traje do 30. lipnja.
 

Iz kategorije: Kultura