Petak, 16 Ožujak 2018 10:33

Raspjevane i humanitarne "Gimnazijalke":Sav prihod s večerašnjeg koncerta ide u humanitarne svrhe

Napisala: 
Raspjevane i humanitarne "Gimnazijalke":Sav prihod s večerašnjeg koncerta ide u humanitarne svrhe

Rijetke su manifestacije u Šibeniku posljednje dvije godine na kojima nije nastupila klapa šibenske gimnazije Antuna Vrančića „Gimnazijalke“, jedina srednjoškolska vokalna skupina u Šibeniku i Županiji, a večeras će u šibenskom kazalištu održati 2. samostalni koncert. Sav prihod od prodaje ulaznica bit će uplaćen humanitarnim svrhama. Ulaznice se prodavaju po cijeni od 20 kuna za odrasle, odnosno 10 kuna za gimnazijalce. KOncert počinje u 18.30 sati.
Svijim nastupom „Gimnazijalke“ su osvojile i hrvatsku ministricu znanosti i obrazovanja Blaženku Divjak nedavno u Vodicama na skupu srednjoškolskih ravnatelja iz cijele Hrvatske.

 

U toj klapi pjevaju Tonka Belamarić, Marija Gulam, Antonela Šupe, Maja Pučić, Sara Koljnrekaj, Marija Vuletić, Paola Čićmir, Petra Jurišić, Tajna Zorica, Ana Reškov i Nikolina Kapitanović, kao pridružena, ali aktivna članica, a klapu već 15 godina vodi Lorana Antunac, profesorice matematike, s dubokim obiteljskim glazbenim korijenima.


Za vrijeme studija u Zagrebu je pjevala u zboru "Ina-Naftaplin", a povratkom u Šibenik u klapi "Rećina". Neko vrijeme i u vodičkim "Oršulicama".

 

Šibenske "Gimnazijalke" pjevaju a capella i na svom repertoaru imaju izvorne klapske pjesme, ali i obrade. Čak pop i rock skladbi, pa ako ne vjerujete da je moguće pjesmu "Smijem se" popularnih Jinxa ili "Zaljubila sam se" od Detoura, čak i legendarnu "All I Want for Christmas Is You" Mariah Carey, otpjevati na klapski način, morate pitati Mariju Vuletić, klapsku aranžerku. Za večeras pripremaju posebna iznenađenja.
 

Objavljeno u Kultura i zabava
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!