Datum objave: 19. Veljača 2018

Matematičari se na radionici u šibenskom muzeju "zapalili" za vezenje

Diana Ferić
Diana Ferić

Prihvaćajući praksu Muzeja Grada Šibenika da se, ako je ikako moguće, uz izložbe koje se kod njih postavljaju organiziraju i radionice Jasminka Paić i Sandra Barešin, autorice izložbe „Marame, šudari, facoli „ organizirale su radionicu vezenja koju je vodila Liposava Kuštović koja se bavi izradom narodne nošnje ,a na nju su doveli , ni manje ni više, nego učenice i učenike matematičkog usmjerenja šibenske gimnazije koji su se odmah „zapalili“ za vezenje. Učenici su izvezli samo svoje inicijale, a učenice će svoje izvezene inicijale još ukrasiti drugim detaljima.

 

„Nisam mogla vjerovati kako su učenici predano vezli, i djevojke i mladići. Toliko su se bili uživjeli u to da putnici nisu stigli na autobusu“, priča oduševljeno Jasminka Paić koja im je također pomagala u vezenju jer je tom vještinom odavno ovladala.

Ugodno iznenađena bila je i Liposav Kuštović koja takvu reakciju učenika, posebno muškaraca nije očekivala.

 

 

Gimnazijalci, očito opterećeni učenjem apstraktnog, teoretskog gradiva. očito su odmorili mozak i dušu radeći nešto konkretno, manualno što ih je, priznali su jako opuštalo.
To je, inače, bila prva radionica ručnog rada u šibenskoj gimnaziji od kraja šezdesetih godina prošlog stoljeća kada ju je vodila poznata profesorica hrvatskoj jezika Vesna Mrša.
 

Iz kategorije: Kultura