Datum objave: 11. Prosinac 2017

FOTO Čarolija dječjeg kreativnog izražavanja na otvaranju 25. Božićnih čarolija

Diana Ferić
Diana Ferić

Božićne čarolije sinoć su na predstavi otvaranja svog 25. izdanja u šibenskom kazalištu pokazali ono što rade u Šibeniku već 25 godina – raskošnost dječjeg stvaralaštva i izražavanja jer bilo je svega – zborskog pjevanja, suvremenog plesa, folklor.
Nastupili su mališani iz dječjih zborova Cvrčak i Zdravo Maleni, etno igraonice Balarin te plesnih skupina Toxic, Stars, Sjene, Balans i X3M.

Zbog velikog zanimanja roditelja održane su čak dvije priredbe.
„Večeras slavimo dječju kreativnost, ali i 25. rođendan Božićnih čarolija koje su rođene onda kada je našem gradu i našoj djeci to bilo najpotrebnije“, kazao dogradonačelnik Šibenika Paško Rakić koji je i službeno otvorio tradicionalnu šibensku dječju božićnu manifestaciju.

Djevojčice iz udruga koje su otvorile Božićne čarolije dobit će na poklon cipelice koje je donirao šibenski sportaš i slikar Čedo Paić, dobitnik ovogodišnjeg Grba Grada Šibenika koji živi u Nizozemskoj.

Ovogodišnja manifestacija „Božićne čarolije“ trajat će do 22. prosinca

Prve Božićne čarolije održane su u jeku Domovinskog rata, 1993. godine na Meduliću u Šibeniku i najstarija su manifestacija takve vrste u Hrvatskoj. Osmislili su ih ub tadašnjoj udruzi "Leona" Željko Koloper Keke i Željko Petreš.

FOTO:Milan Balaban
 

Iz kategorije: Kultura
Označeno u: